Solutia de neincepere a urmaririi penale in cazul lui Teodor Atanasiu la plangerile facute de Adriana Saftoiu si Eugen Bejinariu ramane definitiva, de la comunicarea acesteia si pana ieri nefiind depusa nici o contestatie. Insa procurorii Parchetulu
Solutia de neincepere a urmaririi penale in cazul lui Teodor Atanasiu la plangerile facute de Adriana Saftoiu si Eugen Bejinariu ramane definitiva, de la comunicarea acesteia si pana ieri nefiind depusa nici o contestatie. Insa procurorii Parchetului General mai au in lucru o alta plangere impotriva lui Atanasiu, cea a generalului Eugen Badalan, care l-a acuzat pe acesta de abuz in serviciu.
La jumatatea lunii iulie, Teodor Atanasiu declara ca stie de la Directia de Informatii Militare ca Adriana Saftoiu da presei, "pe surse", informatii care sa-l discrediteze. Aceasta a facut o plangere impotriva lui Atanasiu, acuzandu-l de abuz in serviciu contra intereselor persoanei. Tot impotriva lui Atanasiu a mai depus o plangere la Parchet deputatul PSD Eugen Bejinariu, care l-a acuzat de abuz in serviciu in chestiunea lobby-ului pe care serviciul secret al Armatei trebuia sa-l desfasoare pe langa parlamentari. In 12 septembrie, presedintele Traian Basescu l-a suspendat din functie pe Atanasiu, iar in 6 octombrie, procurorii Sectiei Parchetelor Militare au dispus "neinceperea urmaririi penale fata de Teodor Atanasiu si fata de ofiterii Directiei Generale de Informatii a Armatei si Directia de Informatii Militare, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in dosarul constituit in urma plangerilor formulate de consilierul prezidential Adriana Saftoiu, precum si de deputatul Eugen Bejinariu". Sectia Parchetelor Militare a stabilit ca "nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice si contra intereselor persoanelor, intrucat nu s-a produs o tulburare insemnata bunului mers al unei autoritati sau institutii publice ori o paguba patrimoniului acesteia si nici nu s-a constatat producerea vreunei vatamari intereselor legale ale unei persoane". Aceasta solutie i-a fost comunicata fostului ministru al Apararii Nationale in 10 octombrie. Timp de o luna de zile, solutia putea fi contestata, dar ieri, odata cu expirarea acestui termen, a ramas definitiva.
Plangerea fostului sef al SMG
Teodor Atanasiu mai are o plangere impotriva sa la Parchetul General, facuta de generalul Eugen Badalan, fostul sef al Statului Major General. Aceasta plangere, in care Badalan ii aduce acuzatii de abuz in serviciu lui Teodor Atanasiu ramane la Sectia de Urmarire Penala din cadrul Parchetului instantei supreme, desi fostul ministru al Apararii a cerut ca verificarile sa fie facute de procurorii militari. Teodor Atanasiu este acuzat de generalul Eugen Badalan de abuz in serviciu, in legatura cu activitatea la Ministerul Apararii Nationale (MApN). In acest caz, Eugen Badalan a inaintat procurorilor mai multe documente care ar demonstra ca Atanasiu ar fi comis mai multe abuzuri in perioada cat a stat la conducerea Ministerului Apararii.
In 24 octombrie, Atanasiu a cerut procurorilor ca acest dosar sa fie trimis la Sectia Parchetelor Militare, unde s-a cercetat si primul sau dosar, finalizat cu neinceperea urmaririi penale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.