Moda contemporana se situeaza exact la mijlocul dintre moda comerciala si moda de avangarda. In aceasta ""jungla"", o intoarcere la tot ce a fost clasic reprezinta suprema provocare.

Au venit vremuri ale plictisului in moda? Nu, sunt vremuri in care se reinventeaza pe ceea ce a fost inventat. Nu este deloc asa de usor cum pare. Bernard Shaw scria ""ca moda nu este altceva decat o epidemie bine dirijata"". Astazi, designerii folosesc ca inspiratie imagini ale anilor a€™50-a€™80, in care femeia stia sa se puna in valoare, exploatand la maximum misterul si senzualitatea.

AUTENTIC. Se vorbeste in ultima vreme despre conceptul Oianu. Cu o experienta de peste 15 ani in moda internationala si cu proiecte desfasurate in Italia si SUA, Adrian Oianu si-a creat un renume prin realizarea unui design contemporan de inspiratie romaneasca.

Citeste si:

Specialistii spun ca vesmintele create de el au o urma de traditionalism, de romantism, dar foarte contemporaneizat, stilizat, astfel incat totul poarta amprenta autenticitatii.
Actual. ""Rochiile mele stau bine pe acele femei care nu agreseaza prin sexualitatea lor exagerata, nu vor sa demonstreze cat de usor pot starni un barbat si nu asteapta sa primeasca un tratament special numai din cauza maririi cupei de la sutien"", declara Oianu la un moment dat.

S-ar putea spune ca intr-o lume ce se dovedeste din ce in ce mai agresiva, rochiile lui Oianu au o ""misiune"" destul de dificila. Si anume aceea de a scoate in evidenta frumusetea subtila si naturala a femeilor.