Pana miercuri, in foaierul Salii Atelier a TNB poate fi vizitata expozitia de fotografie de teatru, semnata Sorin Radu si Maria Stefanescu. Lansata cu ocazia FNT, expozitia reuneste fotografii de la precedenta editie. Cateva zeci de fotografii v

Pana miercuri, in foaierul Salii Atelier a TNB poate fi vizitata expozitia de fotografie de teatru, semnata Sorin Radu si Maria Stefanescu.

Lansata cu ocazia FNT, expozitia reuneste fotografii de la precedenta editie. Cateva zeci de fotografii valoroase, actori renumiti, ipostaze inedite - toate sunt adunate de cel care a fost numit ""cel mai bun fotograf de teatru din Romania"", Sorin Radu.

Daca ati fost la teatru, indeosebi la premiere, este imposibil sa nu-l stiti. Cine ar putea sa fie persoana aceea, asezata de obicei in primele randuri, care a avut rabdarea de a privi spectacolul - tot spectacolul, chiar daca vorbim despre o reprezentatie de trei ore - prin obiectivul aparatului foto. Sorin Radu s-a nascut in 1937, la Iasi, iar la inceputul anilor a€™60 a ilustrat monografiile principalilor pictori romani moderni si contemporani - Luchian, Baba, Palady, Tuculescu, Ciucurencu. In 1969 se stabileste la New York, unde colaboreaza la mai multe ziare si reviste si realizeaza portrete ale unor personalitati ca Ronald Reagan sau Farah Pahlavi. Din 1990 revine in Romania, iar in 2003 verniseaza ""Scene din teatrul romanesc"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.