Pina in anul 2010, jumatate din populatia Chinei va locui in orase. Potrivit publicatiei "China Daily", care publica estimarile facute de autoritatile chineze, transferul a jumatate din populatie in mediul urban va avea consecinte grave asupra mediul
Pina in anul 2010, jumatate din populatia Chinei va locui in orase. Potrivit publicatiei "China Daily", care publica estimarile facute de autoritatile chineze, transferul a jumatate din populatie in mediul urban va avea consecinte grave asupra mediului si a resurselor naturale. China are 1,3 miliarde locuitori, consuma 40% din cimentul si 30% din otelul produs la scara planetara. Ca urmare a deschiderii controlate catre economia bazata pe liberul-schimb la care a recurs regimul pentru a ramine in picioare, in fiecare an, 13 milioane de chinezi de la sate se transfera in mediul urban. Exodul apasa greu infrastructura urbana si da peste cap, in special, retelele de transport.

Viceministrul Transporturilor, citat de cotidianul chinez, se declara alarmat de urbanizarea galopanta si de urmarile ei. El sustine ca tara sa trebuie sa invete rapid lectia occidentala si sa se foloseasca de experienta in materie de urbanizare a acestor tari. Numarul muncitorilor migranti era in urma cu putini ani 150 de milioane (11,5% din populatia tarii) si s-a dublat in ultima perioada.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.