Un nou termen din dosarul in care fostul secretar general al Guvernului Nastase, senatorul Serban Mihailescu, este acuzat de luare de mita si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, a avut loc, ieri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Un nou termen din dosarul in care fostul secretar general al Guvernului Nastase, senatorul Serban Mihailescu, este acuzat de luare de mita si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, a avut loc, ieri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cu aceasta ocazie in fata instantei, a dat declaratii chiar Serban Mihailescu, care a respins acuzatiile care i-au fost aduse de catre Directia Nationala Anticoruptie. Senatorul a precizat ca nu a avut niciodata vreo discutie cu Fanel Pavalache, fostul sau consilier si cel care l-a denuntat, pentru procurarea vreunei arme de vanatoare. Fostul secretar general al Guvernului Nastase a sustinut ca l-a cunoscut pe Fanel Pavalache in septembrie 2000, atunci cand acesta s-a inscris ca sponsor al campaniei electorale a PSD, si nu in vara acelui an, asa cum se mentioneaza in rechizitoriu. De asemenea, senatorul considera ca denuntul lui Pavalache este o razbunare pentru faptul ca acesta nu a fost ajutat de PSD in momentul in care a fost arestat.
Referindu-se la acuzatiile ca ar fi pretins 11 arme de la Fanel Pavalache, senatorul a declarat ca in 2001-2002 nu-si putea procura o arma deoarece nu avea permis. Prima arma pe care si-a cumparat-o a fost in 2004, tot atunci dobandind si permisul de vanatoare. Mihailescu a povestit ca, in primavara lui 2002, Fanel Pavalache a venit la el in birou, spunandu-i ca doreste sa-i arate "ceva deosebit". Pana la iesirea din cladire, i-a povestit ca este vorba despre o colectie de arme unica si de mare valoare. Coborand in parcare, Mihailescu a vazut o masina in porbagajul careia se aflau mai multe cutii si ca i-a fost aratata o arma de colectie, pusa intr-una din aceste cutii. Ex-secretarul general al Guvernului a mai spus magistratilor ca a raspuns negativ la intrebarea lui Pavalache daca este interesat sa cumpere aceste arme. Serban Mihailescu si-a incheiat declaratia afirmand ca nimeni nu l-a facut pana acum "naiv, iresponsabil si ignorant", astfel cum s-ar dovedi a fi daca cele afirmate in rechizitoriu ar fi adevarate.
Pavalache a parasit sala de judecata
Pe de alta parte, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au amanat, ieri, audierea lui Fanel Pavalache. Fostul consilier al lui Mihailescu a cerut, inainte de inceperea sedintei, amanarea cauzei pe motiv ca si-a angajat un nou avocat, in cursul diminetii de ieri, cel anterior renuntand cu o zi in urma. In aceste conditii, el a sustinut ca are nevoie de un termen pentru formularea apararii. Cererea sa a fot respinsa deoarece, avand calitate de martor, nu este obligatorie prezenta unui avocat. In concluzie, instanta a decis ca Fanel Pavalache sa fie audiat dupa declaratiile lui Serban Mihailescu si Marin Bucur, acesta din urma trimis si el in judecata in acelasi dosar.
Cu toate acestea, Fanel Pavalache a parasit sala de judecata, nemaifiind ulterior gasit. Astfel, audierea sa a fost amanata pentru termenul din 6 decembrie.
Arme pentru mentinerea in functie
Serban Mihailescu a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. In acelasi dosar, procurorii l-au mai deferit instantei si pe Marin Bucur, presedintele Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) "Cerbul" Bucuresti, pentru complicitate la luare de mita si la nerespectarea regimului armelor si munitiilor si participatie la fals in inscrisuri sub semnatura privata, la fals intelectual precum si la efectuarea cu stiinta de inregistrari inexacte in contabilitate. Anchetatorii au stabilit ca, in 22 octombrie 2001, Serban Mihailescu a pretins de la consilierul sau personal, Fanel Pavalache, 11 arme de vanatoare, in schimbul mentinerii acestuia in functie. Ulterior, in perioada aprilie - mai 2002, Mihailescu a primit, conform procurorilor, noua arme de vanatoare in valoare de 260 de milioane lei vechi, pe care le-ar fi depozitat la Vila de protocol numarul 5 din Snagov.
Acesta a fost ajutat de Marin Bucur, armele fiind achizionate pe numele AVPS "Cerbul" Bucuresti. Dupa arestarea lui Fanel Pavalache, in octombrie 2002, armele ar fi fost aduse de la Vila de protocol din Snagov la sediul AVPS tot cu ajutorul lui Marin Bucur.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.