Sute de oameni din toata Moldova au tinut sa fie ieri, la Manastirea Agapia, in preajma Regelui Mihai de ziua numelui sau, pentru a-l felicita. Este pentru prima data, de la revenirea in tara, cand Regele Mihai isi petrece aceasta zi in afara portilo
Sute de oameni din toata Moldova au tinut sa fie ieri, la Manastirea Agapia, in preajma Regelui Mihai de ziua numelui sau, pentru a-l felicita. Este pentru prima data, de la revenirea in tara, cand Regele Mihai isi petrece aceasta zi in afara portilor Palatului Elisabeta. La eveniment a fost prezent si Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Cu aceasta ocazie, Majestatea Sa a primit, din partea celor care au dorit sa-i fie aproape, icoane, felicitari si chiar fotografii, realizate in urma cu 65 de ani, in care apare Regele Mihai, informeaza Rompres. Corul Scolii Agapia a intonat cantece bisericesti. Regele Mihai nu a dorit sa faca nici o declaratie. Dupa aceasta reuniune in cadru restrans, Regele Mihai, alaturi de Regina Ana, a plecat catre cabana Nemtisor, de la Manastirea Bistrita, pentru a se odihni, iar Principesa Margareta a vizitat Centrul de recuperare a tinerilor cu handicap de la Pastraveni. Spre seara, Majestatea Sa Regele Mihai I, alaturi de Regina Ana si Principesa Margareta, au participat la un spectacol oferit de elevii Seminarului Teologic "Veniamin Costache", al Manastirii Bistrita. Prefectii judetelor din Moldova i-au oferit Regelui Mihai un dineu oficial. Plecarea catre Palatul Elisabeta va avea loc joi dimineata. Regele Mihai si-a exprimat intentia de a conduce masina pana la Bucuresti, asa cum a facut si la venirea catre Piatra Neamt. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.