"Poli" Timisoara a invins, la Hunedoara, pentru a doua oara pe CFR Cluj in acest sezon (prima data in campionat, pe teren propriu) si s-a calificat in "sferturile" cupei. "Dubla" lui A. Cristea (primul gol marcat cu capul, din centrarea lui Caramarin
"Poli" Timisoara a invins, la Hunedoara, pentru a doua oara pe CFR Cluj in acest sezon (prima data in campionat, pe teren propriu) si s-a calificat in "sferturile" cupei. "Dubla" lui A. Cristea (primul gol marcat cu capul, din centrarea lui Caramarin; al doilea cu un sut de la marginea careului de 16 metri) l-a facut pe patronul lui "Poli", Marian Iancu, sa spere intr-un nou inceput al echipei sale. "S-a vazut ca atunci cand vor, pot sa joace fotbal asa cum trebuie. Daca vor castiga la Craiova, in urmatoarea etapa de campionat, ar putea fi un nou inceput pentru noi. Am vazut ca jucatorii se mobilizeaza foarte bine atunci cand joaca impotriva unor echipe de calibru, in timp ce atunci cand evolueaza impotriva unor formatii mai slabe parca sunt in intuneric", a spus boss-ul de pe Bega care a preferat sa stea la tribuna a doua pentru a evita o intalnire cu omologul sau de la Cluj, Arpad Paszkany. Scandalul dintre sefii celor doua cluburi a intrat in armistitiu inainte de meci, cand s-a tinut un minut de reculegere in memoria mamei presedintelui de la CFR, Iuliu Muresan, decedata duminica seara. Antrenorul lui "Poli", Alin Artimon, a declarat ca fotbalistii sai joaca mai bine sub presiune. "Jucam bine sub presiune, pentru ca asa ne-am pregatit. A contat si ziua in plus de odihna pe care am avut-o si am stiut ca adversarii nu vor rezista ritmului impus de noi. Sper ca aceasta victorie sa continue cu una la Craiova, in campionat. Imi doresc sa intalnim in urmatoarea faza o echipa pe care s-o putem bate, dar sunt constient ca nu va fi o formatie usoara", a declarat Artimon. Andrei Cristea, eroul meciului, a considerat partida ca fiind relansarea carierei sale. "Nu am mai dat doua goluri de cand am jucat cu Otelul, in tricoul Stelei. Am jucat in acest meci la adevaratul meu potential si sper ca acesta sa fie revirimentul pe care il asteptam. Nu conteaza cu cine o sa cadem in sferturile de finala, important este sa ne calificam mai departe", a declarat Cristea. Capitanul banatenilor, Silviu Balace, a spus: "Am vrut sa aratam ca nu ne-am pierdut increderea in noi. E si normal sa ne bucuram impreuna cu antrenorul nostru. Macar noi sa-i aratam ca suntem alaturi de el". La randul sau, Dan Alexa spera ca, alaturi de Dinamo, si Steaua sa fie eliminata, pentru ca "Poli" sa aiba un adversar mai usor in "sferturi".
Clujenii dau vina pe oboseala
De partea cealalta, clujenii cred ca infrangerea din meciul cu Timisoara a fost cauzata de oboseala acumulata. "Ne-au prins pe un fond de oboseala, ne-a epuizat meciul cu Dinamo. Timisoara a meritat victoria, ii felicit", a spus atacantul Adrian Anca, in timp ce portarul Eduard Stancioiu a afirmat ca echipa sa nu a fost la fel de concentrata ca in partida cu Dinamo. Antrenorul Cristiano Bergodi a declarat ca echipa sa mai are de lucrat din punct de vedere fizic si psihic. "Mai avem de lucrat din punct de vedere fizic si moral. Factorul psihologic este foarte important. Dupa victoria cu Dinamo, in urma unui joc fantastic, nu ne-am revenit", a mentionat Bergodi. La randul sau, patronul lui CFR, Arpad Paszkany, s-a declarat dezamagit de scorul final. "Sunt dezamagit. Au fost doua goluri venite dupa doua greseli", a afirmat Paszkany.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.