Regizor
Varsta: 55 de ani Astazi, la Teatrul Odeon, are loc premiera piesei ""Telefonua€™, omleta si televizorua€™"", in regia lui Alexandru Dabija, un spectacol de teatru care se sprijina pe basme populare romanesti si
Regizor
Varsta: 55 de ani Astazi, la Teatrul Odeon, are loc premiera piesei ""Telefonua€™, omleta si televizorua€™"", in regia lui Alexandru Dabija, un spectacol de teatru care se sprijina pe basme populare romanesti si o istorie poloneza, in interpretarea actorilor Teatrului ""Anton Pann"" din Ramnicu-Valcea. Alexandru Dabija a debutat, in 1976, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt cu ""Rafuiala"", dupa Ph. Massinger, obtinand premiul pentru cel mai bun regizor al anului. Avea 21 de ani. Dupa absolvire a fost repartizat la Teatrul din Piatra Neamt, unde si-a incercat inca de la inceput puterile cu titanii: Shakespeare si Caragiale. Astazi, Dabija are o cariera plina, care numara peste 40 de spectacole de teatru in 30 de ani de activitate. Si numeroase premii. Pentru ca a pus in scena un spectacol original, Jurnalul National il declara pe Alexandru Dabija ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.