Dupa doua decenii de "dictatura", asa cum declara presedintele FR Box, Rudel Obreja (foto stanga), boxul mondial a reusit sa schimbe conducerea forului international, pakistanezul Anwar Chowdry fiind inlocuit de Ching-Kuo Wu, dupa ce reprezentantul T
Dupa doua decenii de "dictatura", asa cum declara presedintele FR Box, Rudel Obreja (foto stanga), boxul mondial a reusit sa schimbe conducerea forului international, pakistanezul Anwar Chowdry fiind inlocuit de Ching-Kuo Wu, dupa ce reprezentantul Taiwanului a castigat la o diferenta de doar patru voturi alegerile desfasurate in cadrul Congresului AIBA gazduit de Santo Domingo. Ales ca membru in noul Comitet Executiv al AIBA, Obreja spune ca este convins de faptul ca dupa schimbarea conducerii federatiei internationale boxul amator se va apropia mai mult de cel profesionist. "La Santo Domingo am reusit ceea ce timp de doua decenii oamenii nici macar nu aveau curajul sa gandeasca. Ca am putea sa-l daramam pe Anwar Chowdry, presedintele AIBA. A fost un tavalug, pe care pot sa spun ca l-am declansat. A fost o nebunie! Toata lumea a spus ca a fost un act de un curaj nebunesc, dar iata ca s-a infaptuit si am schimbat, dupa 20 de ani, presedintele. Bucuria nebunului e schimbarea sefului! De acum inainte trebuie sa facem ce mi-am si ne-am propus: eliminarea masinii de punctaj, eliminarea castii de protectie, revenirea la trei, patru sau chiar cinci reprize a cate trei minute in boxul amator. Cu alte cuvinte, se incearca apropierea de boxul profesionist", a spus Obreja, prezent ieri la o conferinta de presa legata de gala de box profesionist care se va desfasura sambata la Rm. Valcea, sub genericul "Noaptea Campionilor". Totodata, presedintele FRB a mai sustinut ca va face politica in boxul mondial. "Dupa schimbarea conducerii AIBA, politica la nivel mondial in boxul amator este facuta de noul presedinte, Ching-Kuo Wu, si de mine personal. Acest nou presedinte este membru CIO si este prieten cu Jacques Rogge. In detronarea lui Chowdry, care a fost de fapt o lupta a CIO, Romania a avut o contributie foarte mare", a subliniat Obreja, adaugand ca boxul ar fi fost eliminat din programul olimpic daca nu s-ar fi schimbat conducerea AIBA. "Istoria nu se scrie cu daca, dar daca ar fi ramas presedinte Chowdry, boxul ar fi fost eliminat dintre sporturile olimpice in 2012, la Londra. Acest lucru era ceva aproape sigur, se stia in toate mediile mondiale. In acest moment, pot sa spun ca boxul si-a reasigurat locul in cadrul JO", a mai afirmat presedintele FRB, care intentioneaza organizarea in Romania a unui turneu in care sa se boxeze fara casca, meciurile sa aiba trei reprize a cate trei minute si sa fie eliminata masina de punctaj. "Trebuie sa revenim la perioada de aur a boxului amator si o vom face", a concluzionat Obreja.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.