Tema infiintarii unui minister al dezvoltarii regionale pe ruinele Ministerului Integrarii Europene, dupa 1 ianuarie 2007, a fost reanimata, la nivelul Aliantei, in urma cu aproape o luna. In acel moment, ministrul Apararii, liberalul Atanasiu, avea
Tema infiintarii unui minister al dezvoltarii regionale pe ruinele Ministerului Integrarii Europene, dupa 1 ianuarie 2007, a fost reanimata, la nivelul Aliantei, in urma cu aproape o luna. In acel moment, ministrul Apararii, liberalul Atanasiu, avea viitorul incert, din cauza suspendarii suferite. In context, democratii au inceput sa vorbeasca tot mai des despre necesitatea suplimentarii bugetului Apararii, punand presiune, in Parlament, pe proiectul Guvernului din care si ei fac parte. Cu doar trei zile inainte de lovitura comisa chiar de Ziua Armatei, cand ministrul Atanasiu si-a inaintat demisia, democratii precizau ca nu intentioneaza sa preia portofoliul de la Aparare, "care apartine liberalilor". In acelasi timp, Boc asigura ca PD nu va ceda Ministerul Integrarii, indiferent ce forma va avea acesta dupa 1 ianuarie 2007.
Pe 25 ianuarie s-a produs rocada politica la nivelul Ministerului Apararii. Democratul Frunzaverde ia rapid locul liberalului Atanasiu, stricand echilibrul politic existent in Cabinet in favoarea PD. In urma acestei manevre, democratii au ajuns sa controleze mai mult de jumatate din ministere (opt din 15), in timp ce liberalii au mai ramas cu cinci portofolii. Dupa acel episod spectaculos, incununat cu odiseea nominalizarii reprezentantului Romaniei in Comisia Europeana, nu s-a mai auzit nimic referitor la viitorul minister al dezvoltarii regionale.
In schimb, ambii actori ai Aliantei au promis ca vor prezenta strategii pentru perioada post-aderare - anunt din care se putea intelege ca viitorul MIE nu va fi trecut cu vederea. PNL s-a tinut de cuvant. Liberalii au expus, recent, viziunea lor asupra obiectivelor strategice ale Romaniei, in etapa post-aderare. Ei analizeaza perspectivele financiare 2007-2013 din punctul de vedere al beneficiilor de care va avea parte populatia. PNL considera ca dezvoltarea economica reprezinta domeniul cheie in care Romania trebuie sa faca eforturile necesare pentru a beneficia la maximum de integrarea in piata comuna, apreciind ca un element important al strategiei se refera la sporirea competitivitatii economiei si la dezvoltarea si modernizarea infrastructurii necesare pentru investitii. Liberalii mai mizeaza pe cresterea, in continuare, a volumului investitiilor straine, pe valorificarea potentialului energetic si subliniaza posibilitatea promovarii capitalului romanesc. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.