Theodor Stolojan si Valeriu Stoica i-au transmis prin emisari diferiti premierului Tariceanu ca "platformistii" sunt gata sa se intalneasca la sfarsitul saptamanii cu liberalii la putere, pentru ameliorarea conflictului deschis dintre cele doua taber
Theodor Stolojan si Valeriu Stoica i-au transmis prin emisari diferiti premierului Tariceanu ca "platformistii" sunt gata sa se intalneasca la sfarsitul saptamanii cu liberalii la putere, pentru ameliorarea conflictului deschis dintre cele doua tabere, sustin surse din PNL. Mai mult chiar, in schimbul bunavointei premierului, Stolojan i-a promis lui Tariceanu ca grupul pe care il coordoneaza nu isi va mai lansa la finalul saptamanii platforma in Arad, conform algoritmului anuntat. De altfel, ex-presedintii exclusi din PNL au si o motivatie care i-a facut s-o dea la intors si sa isi schimbe atitudinea. Aceleasi surse ne-au precizat ca rebelii lui Stolojan s-au ingrijorat serios la gandul ca infiintarea unui nou partid, respectiv PLD, s-ar intinde pe o perioada indelungata, existand riscul ca rebelii sa nu aiba nici o formatiune in pragul alegerilor europarlamentare. Stolojan i-a trimis inca de la inceputul saptamani un sol de pace lui Tariceanu, in persoana ministrului Flutur, personaj apropiat fostului consilier al Cotrocenilor. Ministrul a facut lobby pentru reprimirea lui Stolojan in randurile PNL invocand ca exista o astfel de dorinta printre liberalii din teritoriu.
Soli de pace la Tariceanu
Coincidenta sau nu, Tariceanu a iesit la rampa si, pozand intr-un lider ce nu poarta urma de ranchiuna, a declarat senin ca nu exclude o revenire a lui Stolojan in PNL. Desi i-a trimis soli de pace lui Tariceanu, Stolojan a pozat ieri intr-un lider curtat de PNL si a pus tunurile pe premier. Comentand afirmatiile presedintelui liberal, el a apreciat ca in PNL trebuie sa se intoarca mai intai "libertatea, pricipiile si oamenii care au contestat deciziile conducerii". "Nu e vorba de intoarcerea mea, ci a tuturor celor care au fost exclusi din PNL pentru ca au avut curajul sa isi exprime liber nemultumirea fata de modul in care se iau hotarari de catre partid si fata de deciziile actualei conduceri, care au dus la declinul din sondaje", a declarat Stolojan, citat de Mediafax. El a mentionat ca nu poate fi vorba despre o intoarcere a sa decat daca modul in care conducerea ia decizii se schimba si "daca in partid se intorc libertatea, pricipiile si oamenii care au avut curajul sa-si exprime nemultumirea fata de deciziile conducerii".
Conditiile lui Stolojan
"Ce intoarcere sa fie atata vreme cat deciziile conducerii se iau tot in acelasi mod, nu sunt precedate de consultari cu membrii partidului si nimeni nu poate avea libertatea de a-si exprima dezacordul cu aceste decizii?", a spus Stolojan. El a insistat ca actuala conducere ar trebui sa tina seama de ideile de reformare a partidului si de unitate a fortelor politice de dreapta, asa cum au fost stipulate in platforma politica pe care el a lansat-o alaturi de cei care au fost exclusi recent din formatiune. "Ce sa cautam insa in partid daca domnul Tariceanu ia decizii de unul singur privind persoana celui trimis ca si comisar european si se face de ras?", s-a intrebat retoric Stolojan. Presedintele PNL Suceava, Ion Lungu, a declarat ieri ca organizatia judeteana sustine revenirea lui Theodor Stolojan in partid, acesta fiind un "om cu care PNL a castigat", precizand ca aceasta sustinere nu reprezinta o aderare la platforma liberala Stolojan-Stoica.
Strangere de semnaturi
Sustinatorii ideii revenirii lui Theodor Stolojan in PNL se pregatesc sa dea publicitatii un document care ar putea fi semnat de mai multi parlamentari si presedinti de filiale. Senatorul PNL Dan Sabau a declarat ca "exista un demers comun" din partea mai multor senatori liberali care doresc readucerea in PNL a tuturor personalitatilor liberale excluse din partid in ultimele luni. Conform lui Dan Sabau, acest demers "porneste de jos, din filiale" si reprezinta un gest "normal si necesar". La randul sau, fostul ministru al finantelor, senatorul PNL Ionut Popescu, a afirmat ca "a auzit ca se strang semnaturi" pentru a fi dat publicitatii un document in care sa se solicite readucerea in partid a lui Stolojan. Potrivit lui Popescu, demersul nu apartine doar senatorilor liberali, ci include si deputati si presedinti de filiale ale PNL. (Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.