In Colorado s-a nascut, in Arabia Saudita a copilarit, in Romania canta si compune folk. O cheama Heidi si stie sa vorbeasca ardeleneste. Florin Sasarman, ""parintele"" Festivalului Bistrita Folk, a descoperit-o acum un an pe Heidi Schmidt. A l

In Colorado s-a nascut, in Arabia Saudita a copilarit, in Romania canta si compune folk. O cheama Heidi si stie sa vorbeasca ardeleneste.

Florin Sasarman, ""parintele"" Festivalului Bistrita Folk, a descoperit-o acum un an pe Heidi Schmidt. A luat-o in ""Diligenta cu papusi"", emisiunea de la Radio Cluj, oferindu-i sansa sa fie in ""aer"" cu muzica ei. ""De la instrument si pana la voce - toate ii sunt foarte bine puse la punct. Aduce cu ea un suflu... americanesc, intrevazut de noi la Joan Baez sau la Bob Dylan. Mai nou, compune si pe texte romanesti, «ardeleneasca» ei fiind seducatoare. Va fi o prezenta remarcabila la Bistrita Folk"", ne-a marturisit Sasarman.

TRUPA. Heidi Schmidt s-a nascut in 1975, la Denver, Colorado. Cand avea 8 ani, familia ei s-a mutat in Arabia Saudita. Studiile muzicale si le-a inceput cu pian, la varsta de 6 ani, si le-a continuat la Interlochen Arts Academy in Michigan cu oboi si chitara clasica. A inceput sa compuna la 15 ani si a inregistrat doua albume, unul in limba engleza, iar celalalt in romana. A avut concerte in Statele Unite si in Europa de Vest. Iar acum vine la Bistrita Folk! Festivalul va avea loc intre 17 si 18 noiembrie, la Casa Municipala de Cultura din Bistrita. Sunt invitati sa se inscrie in concurs tineri creatori ai genului (sa se prezinte cu doua piese si sa nu depaseasca ""pragul"" de 30 de ani!!!). Preselectia ""se comite"" vineri, 17 noiembrie, la ora 10:00, la Casa de Cultura.

Trofeul este de 10 milioane de lei, iar tolba cu premii valoreaza
30 de milioane de lei. Presedintele juriului va fi Adrian Ivanitchi. Nume consacrate ale muzicii folk vor sustine recitaluri. Iata cine-i pe lista: in prima seara - Ducu Bertzi, Marius Batu si Florian Pittis, Mircea Florian, Maria Gheorghiu, grupul Ecoul, Emilian Onciu si Florin Sasarman; in a doua seara - Nicu Alifantis, Mircea Vintila, Vasile Seicaru, grupul Partaj, Dinu Olarasu, Heidi Schmidt si Adrian Ivanitchi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.