Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul inaintat de FC Steaua impotriva sentintei emise de Curtea de Apel Bucuresti, care mentinea ca legala hotararea Colegiului Director al CNCD, prin care s-a constatat caracterul discriminator al man
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul inaintat de FC Steaua impotriva sentintei emise de Curtea de Apel Bucuresti, care mentinea ca legala hotararea Colegiului Director al CNCD, prin care s-a constatat caracterul discriminator al manifestarilor fanilor stelisti la meciul cu Rapid. Astfel, hotararea Colegiului Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a devenit definitiva si irevocabila. Colegiul Director al CNCD a decis ca sloganurile scandate de suporterii echipei Steaua ("moarte tiganilor", "am avut si vom avea mereu boala pe tigani", "Antonescu de traia, pe tigani ii omora", "a mai murit o cioara") atat la adresa jucatorilor echipei Rapid, cat si la adresa suporterilor acestei echipe, la meciul disputat pe 13 aprilie 2005, scor 0-0, in etapa a 17-a a Diviziei A, constituie fapte de discriminare. Colegiul Director al CNCD a decis atunci sanctionarea FC Steaua cu o amenda de 4000 de lei, din cauza manifestarilor cu caracter rasist ale suporterilor stelisti. De asemenea, CNCD l-a amendat pe crainicul stadionului din Ghencea, Gabi Safta, cu suma de 2000 de lei "pentru comprtament de incitare la discriminare, precum si pentru modul in care i s-a adresat lui Razvan Lucescu". Sanctiunea CNCD a fost atacata in instanta de FC Steaua, care a obtinut castig de cauza, insa Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ulterior ca gruparea din Ghencea trebuie sa plateasca amenda. In urma incidentelor de la meciul respectiv, Comisia de Disciplina a FRF a decis ca Steaua si Rapid sa dispute cate un meci pe teren propriu cu portile inchise si le-a amendat cu cate 700 de euro. In plus, FC Steaua a mai primit un avertisment si o amenda de 1400 de euro, in urma protestului inaintat de FC Rapid. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.