Politia si Parchetul Sectorului 1 Bucuresti cerceteaza fostul Colegiu al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) pentru ascunderea informatiilor legate de colaborarea cu fosta Securitate a lui Sorin Antohi, informeaza Medi
Politia si Parchetul Sectorului 1 Bucuresti cerceteaza fostul Colegiu al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) pentru ascunderea informatiilor legate de colaborarea cu fosta Securitate a lui Sorin Antohi, informeaza Mediafax. In 30 octombrie, Asociatia Civic Media a facut o plangere la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti impotriva membrilor fostului Consiliu al CNSAS, sub acuzatia de abuz in serviciu.
Potrivit plangerii, Gheorghe Onisoru, Horia Roman Patapievici, Andrei Plesu, Mircea Dinescu, Constantin Buchet, Aurel Pricu, Claudiu Secasiu, Florin Chiritescu, Ladislau Csendes si Mihai Gheorghe au incalcat articolul 24 din Legea CNSAS, referitor la deconspirarea unui cunoscut colaborator al Securitatii, respectiv a politologului Sorin Antohi. Legea pedepseste tainuirea de informatii in acest caz cu inchisoare de la sase luni la cinci ani. Cei zece sunt acuzati ca au ascuns colaborarea cu fosta Securitate a lui Sorin Antohi, membru fondator al Grupului pentru Dialog Social, fapt recunoscut de catre acesta si mai multi membri ai fostului Colegiu al CNSAS, in luna septembrie. Horia Roman Patapievici, membru al fostului Colegiu al CNSAS, a recunoscut ca a stiut de acest caz inca din 2002, dar ca nu l-a facut public.
Si fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, a declarat ca si el are cunostinta de cazuri in care CNSAS a acoperit colaboratori ai Securitatii din sanul societatii civile, iar Asociatia Civic Media face apel la fostul presedinte sa faca publice aceste cazuri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.