Bucurestiul ocupa pozitia 58 intre orasele europene in functie de perspectivele de crestere economica, a averii locuitorilor, si a evolutiei mediului de afaceri, in perioada 2006-2010, intr-un clasament realizat de firma de management si consultanta
Bucurestiul ocupa pozitia 58 intre orasele europene in functie de perspectivele de crestere economica, a averii locuitorilor, si a evolutiei mediului de afaceri, in perioada 2006-2010, intr-un clasament realizat de firma de management si consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle. Bucurestiul, inclus pentru prima data in studiu, va consemna, pe termen mediu, cea mai mare dezvoltare in domeniul imobiliar inregistrata vreodata in modelul European Regional Economic Growth Index (E-REGI), pe baza caruia este realizat clasamentul. Performanta Capitalei a fost influentata in mod negativ de calificativele reduse obtinute la capitolul mediu de afaceri si de nivelul scazut al indicatorilor referitori la avere, se arata in studiu. Bucurestiul a obtinut cele mai mari aprecieri la criteriile privind nivelul riscurilor, urmate de scorurile pentru averi, respectiv perspective de crestere economica. Sofia ocupa locul 80 in ierarhie, pe fondul estimarilor mai putin pozitive. Capitala Bulgariei a obtinut cel mai redus calificativ la capitolul avere, iar cresterea numarului de noi locuri de munca ar putea incetini in perioada urmatoare, dupa trei ani de avans semnificativ. Bucurestiul si Sofia au fost incluse pentru prima data in studiu, decizie motivata prin aderarea celor doua tari la UE, la 1 ianuarie 2007, si prin cresterea interesului investitorilor pentru cele doua capitale. Modelul E-REGI permite clasificarea oraselor in functie de media ponderata pentru un numar de 14 variabile, pentru a identifica orasele si regiunile europene cu cel mai mari potential de crestere economica pe termen scurt si mediu, ceea ce determina cele mai ridicate niveluri ale cererii pentru proprietati. E-REGI acopera 278 de regiuni europene, din 27 de tari, iar studiul se concentreaza asupra unui numar de 91 de orase, respectiv capitale si localitati cu peste 500.000 de locuitori. Calificativele care estimeaza avansul economic au o pondere de 60% din nota finala, iar valorile obtinute la capitolele privind averile si situatia mediului de afaceri reprezinta, fiecare, 20% din punctajul total. In acest an, Londra a ocupa prima pozitie in ierarhie, depasind Parisul, lider in anul 2005. Pe urmatoarele locuri se plaseaza capitala Irlandei - Dublin, urmata de Madrid, Stockholm, Barcelona, Munchen, Helsinki, Zurich si Luxemburg. Ierarhia primelor 20 de orase europene nu include nici o localitate din Europa Centrala, dar cuprinde cinci localitati nordice, trei orase din Spania si Germania si doua din Franta. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.