Un nou dosar penal a intrat in atentia procurorilor Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului Instantei Supreme. Cercetarea administrativa efectuata de Corpul de Control al Ministerului Administratiei si Internelor la Unitatea Speciala de A
Un nou dosar penal a intrat in atentia procurorilor Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului Instantei Supreme. Cercetarea administrativa efectuata de Corpul de Control al Ministerului Administratiei si Internelor la Unitatea Speciala de Aviatie (USA) s-a lasat cu sesizarea pentru cercetarea penala a 18 cadre active sau in rezerva. Printre ei se afla piloti, fosti piloti pe aeronavele participante la misiuni (comandanti de aeronava si de echipaje, piloti principali si secunzi), maistri militari si mecanici de bord, precum si fostul comandant al SUA, generalul de flotila Constantin Ilie, si inlocuitorul la comanda al acestuia, comandorul Sorin Haidu, ambii in rezerva.

FAPTE. Potrivit comunicatului de presa al MAI, cei 18 sunt suspectati de comiterea mai multor infractiuni, cum ar fi abuz in serviciu contra intereselor publice, neglijenta in serviciu, fals si uz de fals, inselaciune si delapidare. Prin folosirea ilicita a fondurilor publice, paguba produsa MAI prin aceste fapte a fost evaluata la 259.561 RON. Prejudiciul total a fost de fapt dublu, dar aproape jumatate a fost recuperat prin angajamente de plata. In urma controlului desfasurat in perioada 13 iulie - 2 noiembrie s-a descoperit ca s-au acordat, fara drept, prime orare de zbor pentru personalul navigant si nenavigant al unitatii, fiind favorizati 48 de oameni. Totodata, a fost depistata inscrierea in fals a unor cadre in ordinele de misiune ale pilotilor ca facand parte din componenta echipajelor care au executat misiuni de zbor. S-a descoperit consum nelegal de motoresurse, executarea defectuoasa a unor misiuni in sprijinul altor structuri MAI precum si a unui zbor neplanificat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.