Serviciul Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Sectorului 3 a eliberat, in primele zece luni ale acestui an, 1.501 autorizatii de construire in conformitate cu Legea 50/1991, republicata. Numai in luna octombrie au fost eliberate
Serviciul Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Sectorului 3 a eliberat, in primele zece luni ale acestui an, 1.501 autorizatii de construire in conformitate cu Legea 50/1991, republicata. Numai in luna octombrie au fost eliberate 220 autorizatii de construire, din care 50 pentru modificari interioare. Pentru orice modificare din apartament/ casa, proprietarul trebuie sa obtina de la primarie Certificatul de urbanism si Autorizatia de construire. Persoanele care efectueaza modificari de orice natura in apartamente, fara sa aiba asemenea documente, risca amenzi cuprinse intre 10 milioane si un miliard de lei, in functie de complexitatea abaterii. Obtinerea avizelor se face la Serviciul Urbanism si Amenajarea Teritoriului din Primaria Sectorului 3, sediul din str. Parfumului nr. 2-4, parter, program de lucru cu publicul: marti si joi - 9.00-15.00. Locuitorii Sectorului 3 pot semnala problemele privind eventualele modificari efectuate ilegal in structura initiala a apartamentelor la dispeceratul non-stop telefon 9854.
Actele necesare pentru obtinerea unui certificat de urbanism: copie act proprietate, chitanta taxa, 2 planuri cadastrale scara 1/500, si doua planuri cadastrale scara 1/2000. Dupa ce a fost eliberat certificatul de urbanism, vor fi depuse actele pentru obtinerea autorizatiei de construire: actul de proprietate (copie legalizata), certificat de rol, proiect pentru obtinerea autorizatiei de construire, toate avizele solicitate prin Certificatul de urbanism, Certificatul de urbanism (copie), contract cu o firma de salubrizare, acordul notarial al vecinului sau al coproprietarilor (dupa caz), chitanta taxa.
In conformitate cu HG nr. 797/2005, taxa pentru obtinerea unui certificat de urbanism este de 40 RON, iar pentru autorizatia de construire se achita, tot la primarie, o taxa de 0,5% din valoarea din proiect - pentru persoanele fizice - si 1% pentru cele juridice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.