Un tinar de 24 de ani a incercat sa il mituiasca pe primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, pentru a fi angajat consilier in cadrul unui serviciu din primarie.

Primarul Gheorghe Falca a sesizat ieri politia ca, aflat in secretariatul biroului sau, un tinar care solicitase sa fie primit in audienta i-a oferit un plic format A4 sigilat. Potrivit NewsIn, in prezenta secretarei si a inca doi functionari din primarie, Falca a deschis plicul in care a gasit o bancnota de 500 de euro si doua coli continind CV-ul lui Flaviu Miu (24 de ani), din Arad.

La primarie s-a deplasat o echipa formata din ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare Fraude, care, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Arad, a inceput cercetarile pentru savirsirea infractiunii de dare de mita. Din primele cercetari efectuate si din declaratiile tinarului a reiesit ca a inminat plicul cu suma de 500 de euro incercind sa-l determine pe primar sa il ajute sa promoveze concursul pentru postul de consilier debutant la Serviciul de Autorizatii din cadrul Primariei Arad, care urmeaza sa se desfasoare in cursul acestei luni.