Belgia s-a alaturat tarilor care nu vor permite imigrantilor romani si bulgari sa aiba acces la piata muncii dupa 1 ianuarie 2007.

Potrivit presei bulgare, Belgia va introduce, cel mai probabil, o perioada de tranzitie de doi ani. Ofic
Belgia s-a alaturat tarilor care nu vor permite imigrantilor romani si bulgari sa aiba acces la piata muncii dupa 1 ianuarie 2007.

Potrivit presei bulgare, Belgia va introduce, cel mai probabil, o perioada de tranzitie de doi ani. Oficialitatile belgiene au declarat, totusi, ca nu s-a luat o decizie finala in aceasta problema, dar au adaugat ca muncitorii din celelalte noi zece tari membre, care au aderat in 2004, sint inca supusi restrictiilor, desi perioada de doi ani a trecut.

Pe de alta parte, Israelul intentioneaza sa reduca, in 2007, numarul muncitorilor imigranti de la 180.000 la 80.000.

Masura ii va afecta si pe muncitorii romani, care reprezinta 15% dintre strainii care lucreaza in Israel, depasiti numeric doar de thailandezi (30%) si filipinezi (24%) si urmati de chinezi (10%). Autoritatile israeliene doresc o crestere a oportunitatilor de angajare pentru israelieni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.