Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Doru Maries, a cerut ieri Curtii Supreme de Justitie sa accepte ca proba noua in procesul generalilor Mihai Chitac si Victor Athanasie Stanculescu o inregistrare audio din decembrie 1989, in care primul-secr
Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Doru Maries, a cerut ieri Curtii Supreme de Justitie sa accepte ca proba noua in procesul generalilor Mihai Chitac si Victor Athanasie Stanculescu o inregistrare audio din decembrie 1989, in care primul-secretar al judetului Timis, Radu Balan, ii cere generalului Stanculescu sa traga in multime. Inregistrarea-surpriza apare pentru prima oara, dupa 16 ani de la Revolutia de la Timisoara. Instanta va hotari la termenul urmator daca va accepta proba lui Maries.

Tot ieri, instanta Curtii Supreme de Justitie a respins conexarea procesului Chitac - Stanculescu si a dosarului in care procurorii militari cerceteaza cele intimplate in decembrie 1989 la Catedrala din Timisoara. Judecatorii au audiat ieri trei dintre martorii din dosar - doi fosti militari (Liviu Condrea si Gheorghe Badea) si pe fostul secretar de partid Matei Ilie, care au povestit cele intimplate in 18 decembrie 1989 la Catedrala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.