In weekend-ul trecut, hipodromul din parcul craiovean "Romanescu" a gazduit Nationalele de cros, competitie rezervata juniorilor, tineretului si seniorilor, care a reprezentat si criteriul de selectie pentru atletii care ne vor reprezenta la Europ
In weekend-ul trecut, hipodromul din parcul craiovean "Romanescu" a gazduit Nationalele de cros, competitie rezervata juniorilor, tineretului si seniorilor, care a reprezentat si criteriul de selectie pentru atletii care ne vor reprezenta la Europenele acestei specialitati. Cum aceste probe s-au dovedit deficitare in ultimul timp, ne-am adresat antrenorului federal Zsolt Gyongyossy pentru cateva consideratii si un pronostic.
- Ne asteapta un concurs destul de greu la Lugano, ce concluzii ati tras dupa intrecerile de la Craiova?
- Sub aspect organizatoric, totul a fost la superlativ, iar calitativ se poate spune ca exista un salt real fata de anul trecut. Ancuta Bobocel (CSM Dr.Tr.Severin-Dinamo, invingatoare la 4 km - 12:52,59 si 5 km -16:51,73 -n.r) se afla in plina ascensiune, iar aparitia Danielei Donisa de la CS Olimpic Craiova este un fapt imbucurator. Sa nu o uitam nici pe Paula Todoran (CSM Arm. Zalau) la randu-i in progres fata de editia trecuta. In ceea ce-i priveste pe baieti, regret ca Marius Ionescu este accidentat, dar ma bucur de evolutia lui Ionut Ghita (LPS-CSM Buzau). Asadar, per ansamblu intrecerea de la Craiova poate fi considerata ca un pas inainte de performanta.
- Ce urmeaza?
- Bineinteles, acum totul depinde de noi, de felul in care vom reusi sa-i pastram pe alergatori in forma. Acum sunt pe drum spre Buzias pentru a rezolva ultimele detalii inaintea unui cantonament de patru saptamani care va incepe de miercuri. Este bine ca si timpul tine cu noi, sunt aproximativ 10 grade Celsius, avem iarba si toate formele de relief. Cum la Europene vom concura pe plat, avem cum sa facem modelarea concursului.
- Care sunt echipele pe care mizam?
- Cu siguranta ne vom prezenta cu doua team-uri de juniori, fete si baieti, sub comanda antrenorilor Marin Istrate, respectiv, Laura Cojocariu, dar se poate sa prezentam si o echipa de tineret fete.
- Exista si unele probleme?
- Ar fi una singura. Am decis sa nu permit nici unui atlet selectionat sa participe la crosul de la Brasov de duminica. Se va alerga pe sosea si nu vreau sa avem surprize cu accidentari. Cine nu va respecta aceasta regula risca sa fie descalificat din lotul pentru Lugano.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.