Grupul Rompetrol intentioneaza sa devina furnizor de electricitate, prin constructia unei termocentrale in regim de cogenerare la Midia, valoarea estimata a investitiei fiind de 40-44 milioane euro, a declarat luni, la o conferinta de presa, presedin
Grupul Rompetrol intentioneaza sa devina furnizor de electricitate, prin constructia unei termocentrale in regim de cogenerare la Midia, valoarea estimata a investitiei fiind de 40-44 milioane euro, a declarat luni, la o conferinta de presa, presedintele grupului, Dinu Patriciu. "Incercam sa gasim cea mai buna solutie, ca sa nu fim dependenti de dotari din afara grupului", a spus Patriciu.
Proiectul de constructie este in curs de elaborare, iar lucrarile sunt programate sa inceapa anul viitor si sa dureze 18 luni, a spus Patriciu.
Termocentrala va avea o putere instalata de cel putin 110 MW. Productia va acoperi necesarul de consum al rafinariei Petromidia si al benzinariilor Rompetrol, de 40-45 MW, iar o parte din energie va fi furnizata in sistemul electroenergetic national.
"Midia consuma 40-45 MW, dar consumul va creste la 80-90 MW, pentru ca punem in functiune si alte instalatii", a spus Patriciu, care a adaugat ca energia electrica din Romania este mai scumpa decat in alte tari europene.
El a precizat ca proiectul pentru termocentrala se afla intr-o faza foarte avansata, iar termocentrala va functiona pe baza de pacura si gaz.
Grupul Rompetrol, cu sediul central in Olanda, are principalele operatiuni in Franta, Romania, Spania si sud-estul Europei. Grupul vizeaza pentru acest an o cifra de afaceri de sase miliarde de dolari, de peste doua ori mai mare decat in 2005, dupa ce a preluat la inceputul anului distribuitorul francez de produse petroliere Dyneff, cu activitati in Franta si Spania. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.