Liviu Negoita, primarul Sectorului 3 al Capitalei, anunta construirea unui parcaj suprateran cu 11 etaje, la intersectia strazii Sf. Vineri cu bulevardul Mircea Voda, dupa ce a reusit sa traseze la sol circa 20.000 de locuri in parcarile dintre blocu
Liviu Negoita, primarul Sectorului 3 al Capitalei, anunta construirea unui parcaj suprateran cu 11 etaje, la intersectia strazii Sf. Vineri cu bulevardul Mircea Voda, dupa ce a reusit sa traseze la sol circa 20.000 de locuri in parcarile dintre blocuri. "Acolo unde spatiul a permis, am amenajat parcari in spic si parcari de resedinta. Dar, pentru a satisface cerintele locuitorilor Sectorului 3, o parcare cu 1.000 de locuri este absolut necesara. Prin construirea acestei noi parcari, urmarim decongestionarea si fluidizarea traficului pe arterele principale, prin eliberarea primei benzi de circulatie de autoturismele parcate", ne-a declarat primarul Negoita.
Investitia se va face prin asociere in participatiune, adica Primaria va pune la dispozitie terenul pentru care are un drept de administrare, iar investitorul selectionat va realiza imobilul, in conformitate cu documentatia aprobata de autoritatea locala. Ambele parti isi vor putea valorifica in interes propriu, proportional aportului la asociere, locurile de parcare. Inceperea investitiei se afla pe ultima suta de metri, dupa ce indicatorii tehnico-economici, documentatia de licitatie si contractul-cadru au fost aprobate, saptamana trecuta, de Consiliul local. Parcarea supraetajata va fi a doua de acest fel in Sectorul 3, prima fiind construita acum un an si jumatate, in spatele magazinului Unirea, tot prin parteneriat public privat.
Nu cu aceleasi realizari se poate lauda primarul general Adriean Videanu, care promite de doi ani construirea a 22 de parcari subterane in centrul Bucurestilor si unul la Gara de Nord, fara ca lucrarile sa inceapa in vreunul dintre amplasamente. Studiile de fezabilitate pentru aceste investitii au fost aprobate, in primavara, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, iar abia saptamana trecuta s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 14 din viitoarele parcari. Majoritatea acestora nu au termen de executie mai scurt de doi ani, asa ca Videanu va pierde sansa de a le inaugura. Iata amplasamentele viitoarelor parcaje subterane: Sala Palatului - timp de executie trei ani, capacitate de 1400 de locuri; Stefan cel Mare, bloc Perla - doi ani, 420 de locuri; Stefan cel Mare, Aleea Circului - un an, 250 de locuri; zona Barbu Vacarescu - Lacul Tei - Circul Globus (18 luni - 290 de locuri); Gara Baneasa (un an, 140 de locuri); Parcul Herastrau - Pavilionul H (un an - 468 de locuri); Piata Walter Maracineanu - 18 luni, 280 de locuri; Piata Alba Iulia - doi ani, 1400 locuri pe doua niveluri cu o suprafata construibila de 9.500 mp; Piata Sudului - doi ani, 960 de locuri; Piata Hurmuzachi - doi ani, 840 de locuri; Piata Obor - trei ani, 1530 de locuri; Piata Amzei - doi ani, 108 locuri); restaurantul Pescarus - 18 luni, 123 de locuri; zona Piata Dorobanti - doi ani, 186 locuri. Pentru parcajul din zona Garii de Nord, procedura de parteneriat public-privat este in faza de finalizare, potrivit primarului general.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.