SENSIBILITATE. In limita locurilor disponibile (fie ele ocupate la strapontina, in picioare, pe langa pereti, pe jos, pe interval si pe scari ori la ""cucurigu"", la etajul tehnic, in genunchi, jur, asa am stat trei ore anul trecut la FNT de dragul u

SENSIBILITATE. In limita locurilor disponibile (fie ele ocupate la strapontina, in picioare, pe langa pereti, pe jos, pe interval si pe scari ori la ""cucurigu"", la etajul tehnic, in genunchi, jur, asa am stat trei ore anul trecut la FNT de dragul unui spectacol la Odeon), accesul in salile de spectacol e liber pentru studenti. Asa s-a intamplat si luni la Sala Mare a TNB la ""Livada cu visini"". Lume multa, aer putin, emotia de a vedea actorii unui teatru brasovean, pe care probabil nu-i mai vazusera (Teatrul ""Sica Alexandrescu"") si, de ce nu, reintalnirea cu Cehov. Bref, unei fete i se face rau si nici un posesor de mobil cu jingle de greier capiat nu sare s-o ajute. Confortul fotoliului si satisfactia de a fi vazut la teatru le anuleaza unora si bruma de sensibilitate data de un spectacol cehoviana€¦

FOTOGRAFIE DE TEATRU. Un eveniment mai putin luat in seama de publicul larg, dar care a compensat prin calita-te , a fost luni deschiderea unei expozitii de fotografii de teatru. Semnata de Soria Radu si Maria Stefanescu, colectia de fotografii poate fi admirata cel putin pana duminica, la incheierea festivalului, in foaierul Salii Atelier a TNB. Cateva zeci de fotografii valoroase, actori renumiti, ipostaze inedite - expozitia gazduieste fotografii din piesele care au fost prezente anul trecut in festival. Pe cand o retrospectiva cu mai multe editii?

PROGRAM FNT MIERCURI, 8.11.2006.
Ora 11:00, Teatrul Act - ""Valeriu Moisescu - aventuri teatrale cu final imprevizibil""; ora 11:00-14:00 - CND - workshop pentru dansatori profesionisti, sustinut de Ursula Lauebli si Stephen Batts (Irlanda); ora 11:00-17:00, Institutul Francez - modulul traduceri si traducatori - participa FranIois de Banes Gardonne si Christiane Botbol; ora 15:00-18:30 - CND, spatiul de proiectie Scoica: ""Video Danse""; ora 18:00-22:00 - TNB, Sala Mare: ""Purificare"" de Sarah Kane, regia Andrei Serban; Teatrul National ""Lucian Blaga"", Cluj-Napoca; ora 18:30, Teatrul ""Bulandra"", Sala Izvor: ""Ivanov"" de A.P. Cehov, regia Tamas Ascher, Teatrul Katona Joszef, Budapesta; ora 22:00, TNB, Sala Atelier: ""Bloody Body"", coregrafia Sergiu Anghel, compania ""Orion Balet""; ora 22:00, Teatrul Nottara, sala ""George Constantin"": ""Profua€™"" a€” recital Razvan Vasilescu; ora 22:00 - Teatrul Luni de la Green Hours: ""Chat"" de Stefan Caraman, regia Dan Vasile, Teatrul ""Pi buni"", Piatra Neamt.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.