Consiliul Superior al Magistraturii a admis, ieri, cererea de detasare, pe o perioada de trei ani, la Ministerul Apararii Nationale a generalului de brigada Ilie Botos, fost procuror general al Romaniei. Botos va prelua postul ramas vacant dupa pleca
Consiliul Superior al Magistraturii a admis, ieri, cererea de detasare, pe o perioada de trei ani, la Ministerul Apararii Nationale a generalului de brigada Ilie Botos, fost procuror general al Romaniei. Botos va prelua postul ramas vacant dupa plecarea fostului sef al Directiei Juridice a Ministerului Apararii Nationale la sediul NATO de la Bruxelles, pentru o perioada de trei ani.
Ilie Botos si-a dat demisia din functia de procuror general al Romaniei in 21 iulie, dupa fuga din tara a sirianului Omar Hayssam. La scurt timp, el a fost numit prin ordin, consilier pe probleme de terorism la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, functie pe care a ocupat-o pana in data de 9 octombrie. In 24 august, Botos a fost reactivat, printr-un decret al presedintelui Traian Basescu, ca general de brigada pentru a ocupa functia de procuror sef al Serviciului de Urmarire Penala din cadrul Sectiei Parchetelor Militare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.