Presedintele Traian Basescu a semnat, ieri, decretele de gratiere individuala pentru trei tineri. Conform Administratiei Prezidentiale, Constantin Alin Sadovec, nascut in 1988, a fost condamant la doi ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de
Presedintele Traian Basescu a semnat, ieri, decretele de gratiere individuala pentru trei tineri. Conform Administratiei Prezidentiale, Constantin Alin Sadovec, nascut in 1988, a fost condamant la doi ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, in forma continuata. Seful statului a dispus intocmirea decretului de gratiere avand in vedere faptul ca Sadovec a executat deja sapte luni din pedeapsa aplicata de catre instanta de apel. Cristian Claudiu Popa, in varsta de 30 de ani, a executat trei ani si sapte luni din cei 11 ani de inchisoare. Din observatiile Ministerului Justitiei se retine ca la data savarsirii faptei Popa Cristian Claudiu avea 24 de ani, provenind dintr-o familie organizata si era student la Institutul Politehnic Timisoara. Din caracterizarea de la dosarul de gratiere rezulta ca avea un comportament social corespunzator, astfel ca posibilitatile de reintegrare sociala sunt sporite. Mezea Radu Cristian, nascut in 1978, a fost condamnat la zece ani de inchisoare din care a executat patru ani. "S-a apreciat faptul ca tanarul in varsta de 28 de ani nu are antecedente penale si este absolvent al Facultatii de istorie-jurnalism. De asemenea, s-a tinut cont de consumul ocazional de stupefiante, precum si de lipsa altor probe temeinice, care pot justifica traficul de droguri", isi motiveaza decizia presedintele. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.