Marcel Tundrea, gorjeanul care a executat 12 ani de inchisoare dintr-o pedeapsa de 25 de ani primita pentru o crima si un viol pe care nu le-a comis, va fi aparat de deputatul Victor Ponta. Parlamentarul a declarat ca il va reprezenta gratuit pe Tund
Marcel Tundrea, gorjeanul care a executat 12 ani de inchisoare dintr-o pedeapsa de 25 de ani primita pentru o crima si un viol pe care nu le-a comis, va fi aparat de deputatul Victor Ponta. Parlamentarul a declarat ca il va reprezenta gratuit pe Tundrea, cu care a discutat despre caz si in urma cu peste doi ani, cand acesta a fost eliberat. Ponta considera ca magistratii care au tergiversat atat de mult procesul ar trebui sa ii plateasca gorjeanului daune mai mari decat ar trebui sa achite statul pentru cei 12 ani de inchisoare. "Este inadmisibil ca procesul sa dureze atat de mult si sa nu fie finalizat nici pana acum. Voi merge si il voi apara pe Marcel Tundrea ori de cate ori voi putea pentru ca, asa cum am spus-o si cand a fost eliberat din Penitenciar, asemenea situatii nu trebuie sa se mai repete", a spus, citat de Mediafax, Victor Ponta.
Achitat doar pentru viol
Marcel Tundrea a fost condamnat in 1992 la 25 de ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat pentru violarea si uciderea unei fetite de 13 ani. Gorjeanul a negat in permanenta ca a comis faptele, iar in 2004 un test ADN a demonstrat ca acesta nu are nici o legatura cu faptele de viol, motiv pentru care dosarul a fost redeschis si rejudecat cu Tundrea in stare de libertate. Procesul se desfasoara la Brasov, barbatul fiind achitat pana in momentul de fata doar pentru acuzatia de viol. Procurorii sustin in continuare ca Marcel Tundrea este cel care a ucis-o pe fetita de 13 ani, dupa ce un detinut din Penitenciarul Targu-Jiu a declarat ca gorjeanul ar fi recunoscut acest lucru intr-o discutie privata pe care a avut-o cu el.
In replica, Marcel Tundrea a spus ca denuntatorul sau este un detinut care trebuie sa stea ani multi in inchisoare si care, astfel, se bucura ca mai poate sa iasa din spatele gratiilor pentru a fi adus la procesul de la Brasov. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.