Ninsorile cazute in ultimele zile pe Valea Prahovei n-au fost de ajuns sa dea startul sezonului de schi. E doar inceput de noiembrie si Romania s-a imbracat de iarna. Haine groase, oameni indoiti de frig, peisaje pline de culori sterse. Asta int

Ninsorile cazute in ultimele zile pe Valea Prahovei n-au fost de ajuns sa dea startul sezonului de schi.

E doar inceput de noiembrie si Romania s-a imbracat de iarna. Haine groase, oameni indoiti de frig, peisaje pline de culori sterse. Asta intalnim la tot pasul. Zapada a creat insa probleme soferilor in mai multe judete. In zona de munte, decorul este unul cat se poate de hibernal. Pe Valea Prahovei, iarna incepe de la Sinaia. Sunt numai cativa fulgi care cad ametiti, iar pe jos este doar un strat subtire cat degetul. La Busteni insa, lucrurile stau cu totul altfel. Vezi atata zapada si te gandesti invariabil la schi. Asa ca primul drum il faci la partia Kalinderu. Primarul Emanoil Savin a cerut pornirea tunurilor de zapada, astfel ca stratul este o idee mai gros. Nimeni nu schiaza. Vreo 25 de centimetri la baza partiei, dar nimeni nu coboara. Nici macar telescaunul nu este gata de iarna. Pe cablu este o singura ""gondola"", folosita de administratori in cazul in care apare vreo problema. O copila de 10 ani se chinuieste prin zapada avand in picioare o pereche de schiuri de moda veche. Se lupta cu panta numai ca sa traiasca senzatia unica a sporturilor de iarna. Renunta insa repede si se multumeste doar sa rascoleasca omatul proaspat.

TROIENE. Dupa ce iesi din Busteni, nu mai trece mult timp si intri in Azuga. E atat de multa zapada, incat talpa bocancului incepe sa te manance imediat. La partie - pustiu. Parcarea e goala, iar pe pista e doar o bulgareala intre cativa prichindei. E destula zapada, dar nici o instalatie de transport pe cablu. Daca ai avea cu ce ajunge in varf, ai putea da o tura cu care sa debutezi in noul sezon de schi. Nici prin oras nu este mai multa animatie. Turisti foarte putini, peisajul fiind dominat de localnicii care dau de zor la zapada.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.