Presedintii Statelor Unite ale Americii au fost mari iubitori de animale. Soareci, gaste, caini, capre, vulturi, vaci sau ursi s-au bucurat de un trai pompos la Casa Alba. Papagalul Polly a fost adoratul presedintelui George Washington, ala

Presedintii Statelor Unite ale Americii au fost mari iubitori de animale. Soareci, gaste, caini, capre, vulturi, vaci sau ursi
s-au bucurat de un trai pompos la
Casa Alba.

Papagalul Polly a fost adoratul presedintelui George Washington, alaturi de cei 36 de caini de vanatoare si numerosi cai. John Adams avea o singura pasiune si aceea erau caii de rasa.

CIUDATI. Thomas Jefferson a fost unul dintre presedintii mai ciudati, care au tinut la Casa Alba un mierloi si doi pui de urs. Preferatii lui James Madison, in schimb, erau papagalul Macaw si o oaie, in timp ce John Quincy Adams a tinut la crocodilul si viermii sai de matase. Martin Van Buren s-a multumit doar cu doi pui de tigru, iar William Henry Harrison cu o capra si o vaca. John Tylor nu a avut prea multe animale, dar a ramas fidel greyhound-ului sau Le Beau si calului poreclit ""Generalul"". James Knox Polk si Zachary Taylor au avut cate un cal, iar James Buchanan un terranova, un vultur si un elefant.

DE TOATE. Jack curcanul, caprele Nanny si Nanko, ponei, pisici, caini, porci si un iepure alb au trai fericiti la Casa Alba sub tutela lui Abraham Lincoln. Andrew Johnson era innebunit dupa soarecii albi, Ulysses S. Grant dupa cai, ponei, porci, caini, papagali si cocosi. Cine ce a mai avut in ograda? Rutherford B. Hayes: o pisica siameza, un greyhound, un mastiff, un terranova, un terier, canari, vaci, cai, capre si multi alti caini; James Garfield: un cal Kit, un caine Veto si un peste; Grover Cleveland: un poodle, canari si mierloi; Benjamin Harrison: caini, capra Whiskers si un opossum; William McKinley: un papagal si o pisica de Angora; Theodore Roosevelt: un retriever, un pechinez, terieri, pisicile Tom Quartz si Slippers, un bursuc - Josiah, un sarpe, 12 cai, cinci ursi, cinci porci de guineea, doi canguri, soparle, cocosi, o bufnita, veverite zburatoare, ratoni, un coiot, un leu, o hiena si o zebra; Calvin Coolidge: foarte multi caini de rase diferite, canari, pisici, ratoni, un magarus, o gasca, un urs, o antilopa, un hipopotam si un pui de leu; Richard Nixon: un cocker spaniol, un poodle, un terrier, un setter irlandez; J.F. Kennedy: Robin - canarul, Zsa Zsa - iepurele, Sardar - calul, papagali, hamsteri si multi caini; Bill Clinton: pisica, Socks si labradorul retriever, Buddy.

FAMILIA BUSH
Fara pisici vagaboande


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.