Sarbatorile de iarna in satele romanesti stau sub semnul traditiilor si al bucuriei. Bucatele savuroase pregatite de gazde sunt un motiv in plus de a petrece o vacanta la tara. Craciunul modern inseamna cadouri, cumparaturi, cateva colinde

Sarbatorile de iarna in satele romanesti stau sub
semnul traditiilor si al bucuriei. Bucatele savuroase pregatite de gazde sunt un motiv in plus de a petrece o vacanta la tara.

Craciunul modern inseamna cadouri, cumparaturi, cateva colinde si multa beteala. Insa la tara s-a pastrat ceva mai mult din farmecul acestei sarbatori: costume, dansuri si obiceiuri traditionale, bucate gustoase, un freamat aparte al pregatirilor si multa bucurie. Cei care doresc sa descopere mirajul sarbatorilor petrecute in satele romanesti incarcate de traditie au de unde alege.

ARGES. Sfantul Craciun este o ocazie minunata de a vedea frumoasele traditii de pe plaiurile muscelene. Proprietarii de pensiuni agroturistice din reteua ANTREC din Rucar, Dragoslavele si Corbeni isi asteapta oaspetii cu programe speciale. Patru zile de cazare in gospodaria taraneasca, cu pensiune completa si praznul Nasterii Domnului costa 100 de euro de persoana. Turistii se pot delecta cu plimbari cu sania trasa de cai, colinde traditionale si toata bucuria petrecerii unui Craciun de vis intr-un cadru natural pe masura.

MARAMURES. In Maramures un pachet de sarbatori de cinci zile la pensiuni costa 125 de euro cu demipensiune sau 150 de euro de persoana pentru pensiune completa. Aici puteti vizita frumoasele biserici si manastiri maramuresene, precum si Cimitirul Vesel din Sapanta. Din vacanta de Craciun nu lipsesc mesele cu bucate traditionale: caltabosi, carnati, toba, jumari, racituri, ciorba de porc acrita cu zeama de varza, friptura de porc, sarmale in foi de vita sau de varza, cu smantana, cozonaci si prajituri de casa, toate acestea, stropite din belsug cu horinca de prune sau cu vin.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.