Contrabanda de stupefiante nu a aparut de ieri, de azi... Iata o ancheta a cunoscutului reporter al Ilustratiunii Romane, Ion Tic, printre contrabandistii de stupefiante, la fata locului... Unul dintre ""tovarasi"" imi ceti pe fata nedumerirea

Contrabanda de stupefiante nu a aparut de ieri, de azi... Iata o ancheta a cunoscutului reporter
al Ilustratiunii Romane, Ion Tic, printre contrabandistii de stupefiante, la fata locului...

Unul dintre ""tovarasi"" imi ceti pe fata nedumerirea; si ca sa ma convinga, trase perdeluta rosie care astupa un ochi de geam - un patrat atat de mare cat ar permite unui trup de copil sa se strecoare in camera... - Poftim, priveste... Ma€™am sculat depe scaun si am privit. Un spectacol oribil, desgustator; un trup de femee, aproape gol, numai piele si oase, sprijinind un cap livid ci orbite negre. Un cap de femee moarta, cu parul valvoi. Singur pieptul ii svanea cu atata putere de ai fi crezut ca inima incearca sa sara, undeva, in aer... Alaturi, pe o mescioara, o tigareta enorm de lunga - probabil instrumentul cu care fumase hasisul...
- Putem intra inauntru? - Nu. Daca sa€™ar destepta, tea€™ar ucide ca pe un pui de gaina. - Dar ""marfa"" o are acolo, in camera? - Nu. Nu risca asa ceva. O are ascunsa in preajma casei; si, cand face targul, preda si marfa... - Atunci as putea reveni maine? - Nu. Nu mai incerca pentru ca zilele acestea a fost mereu furioasa. Mai bine asteapta la cafenea; un ""om dea€™al ei"" tea€™ar putea servi. Tu nu stiai asta ""cap de otel""? Focuri de arma. Cap de otel care ascultase tot timpul cu aer absent, facu un semn negativ; apoi bombani. - Credeam ca dela voi vom putea afla unde se gaseste marfa... Ma pregateam tocmai sa plec, cand deodata auziram in strada focuri de arma si tipete. Tovarasii ciulira urechile si cum focurile se repetara, o voce de femee din camera opusa celeia in care dormea femeea care ""bause"" hasis striga: Stingeti luminile! Intra€™o clipa eram in intunerec. Unul dintre tovarasi se apropie si-mi spuse la ureche: - Sa nu sufli un singur cuvant. Si daca te prinde sa nu spui cumva ca ai vorbit cu noi. Vei spune ca ai dormit la o fata, Lenuta... Altfel iti vom spanzura pielea de parame... Un sgomot se auzi dinspre strada. Tovarasii detera buzna printra€™o usa care raspunde in partea opusa - in fundul gradinei. Intra€™o clipa eram si eu printre balarii. In graba cu care pornisem ma€™am lovit la picior atat de tare, incat de durere ma€™am trantit la pamant. Am stat asa aproape un sfert de ora. Se facuse din nou o liniste de mormant. ""Cap de otel"" ma parasise si nu stiam incotro sa€™o apuc.

IN INTUNERIC. Cocioaba zacea in intunerec. Scosei revolverul, gata sa ma apar la cel dintai atac. marturisesc ca, pana sa ajung la gardul pe care-l escaladasem, mi sa€™a parut un secol.

Vedeam umbre care se strecoara pe dupa coliba misterioasa; auzeam fosnete usoare care mi se pareau pasi de om. In cele din urma, ajung la liman: gardul. O saritura si iata-ma in strada cufundata in intunerec. Nici Alioska, nici ""Cap de otel"". Ramane sa ma descurc singur. Nu stiu nici macar cartierul in care ma gasesc. Pornesc la drum, intra€™o directie necunoscuta, hotarat sa infrunt riscurile unui asemenea drum, prea putin placut.(...) Perspectiva unei ""intamplari"" neobisnuite in lumea traficantilor de stupefiante imi alunga orice urma de somn. (...) Cel mai scund dintre marinari, care asculta mestecand intre dinti un fel de cauciuc fiert in zeama de tutun, interveni in discutie: - Ce prosti sunteti! Ce poate pati un comandant, care ""nu stie"", ""nu vede"", ""nu aude"" si totusi transporta regulat stupefiante? Prins cu ""mata in sac"" - comandantul gaseste o mie de mijloace de aparare si intotdeauna scapa. Ce-a patit comandantul Horvath de pe vaporul ""Minhla""? Proces, judecata, bani in dreapta si in stanga, si la urma urmei - ""basma curata"". Cel mai vorbaret imi spuse o multime de amanunte despre ""Palpetro"" - ""regele vaselor contrabandiste"", pe bordul caruia sa€™au descoperit doua mari contrabande de hasis.

O lume de mizerabili


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.