Se toarna peste varza punand deasupra un teasc facut din scanduri si o piatra mare, bine spalata. Cand se asaza varza in dreptul cepului, se pune un manunchi de marar uscat, care lasa loc apei sa curga mai usor pe canea si impiedica sa se aseze vreo capatana de varza care ar face sa curga apa cu greu. Deoarece varza se lasa, dupa doua-trei zile se mai adauga cateva verze, pana se umple din nou butoiul. Apoi, dupa alte doua zile, incepe pritocirea, care continua pana incepe sa se mureze varza, la fiecare 2-3 zile. Mai exact, se vantura varza cu o teava sau furtun. Dupa patru, cinci saptamani varza este murata. Daca se formeaza cu timpul floare deasupra, aceasta trebuie curatata regulat, iar teascul bine spalat. Varza se va pastra astfel tare. In butoiul cu varza se mai pot adauga jumatati de gogosari. In felul acesta, aromele se vor intrepatrunde, iar gustul muraturilor va fi mult mai bun. Zeama de varza va capata si ea o culoare si un gust mult mai apetisant. RETETA Varza speciala
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
Cum se înțelege Alex Velea cu băieții săi: O bag pe nevastă-mea la înaintare...
Sursa: kudika.ro
-
Tranziția verde în regiune
Sursa: futurebanking.ro
-
Vremea rea nu ne părăsește încă: ANM a emis o avertizare meteo de ploi și...
Sursa: wall-street.ro