Femeile care alapteaza pot lua contraceptive? Adevarat. Femeilor care alapteaza le sunt recomandate pilulele contraceptive care contin o cantitate mai mica de hormoni. Anticonceptionalele obisnuite
influenteaza puternic lactatia, de aceea sunt contraindicate in perioada alaptarii.
Injectiile cu botox se fac numai dupa varsta de 40 de ani? Fals. Injectiile cu toxina botulinica pot fi facute inca de la 18 ani, pentru inlaturarea ridurilor de mimica.
Produsele care nu contin grasimi animale sunt mai sanatoase? Fals. Aceste produse contin grasimi vegetale partial hidrogenate sau hidrogenate (binecunoscutele margarine),
care sunt chiar mai rele
decat grasimile saturate
de origine animala.
Alimentele bogate in vitamina E consumate in timpul sarcinii protejeaza plamanii viitorului copil? Adevarat. Cercetatorii de la Universitatea Aberdeen (Scotia) au aratat ca vitamina E asimilata in timpul sarcinii contribuie la dezvoltarea normala a plamanilor fatului. Surse de vitamina E sunt alunele, nucile, fisticul, uleiurile vegetale.
Zgarieturile de pisica pot determina marirea ganglionilor? Adevarat. Zgarietura
de pisica la nivelul mainii poate introduce in organism un virus care provoaca marirea ganglionilor din zona axilara si stari febrile. Este vorba despre asa-numita boala a zgarieturii de pisica sau felinoza.