Rusoaica Galina Karpova pretinde ca aude ce spun delfinii si afirma ca astfel a descoperit ca toate femelele delfinilor, cand sunt gestante, inoata catre Marea Barents, relateaza Pravda. Mai mult decat atat, cei care o cunosc declara ca aceasta poate
Rusoaica Galina Karpova pretinde ca aude ce spun delfinii si afirma ca astfel a descoperit ca toate femelele delfinilor, cand sunt gestante, inoata catre Marea Barents, relateaza Pravda. Mai mult decat atat, cei care o cunosc declara ca aceasta poate vorbi cu majoritatea animalelor, nu numai cu delfinii. Aceasta intelege viata furnicilor si "dialogheaza" telepatic si cu cainii. Este binecunoscuta povestea sa conform careia intr-o zi a fost atacata pe o alee intunecoasa de un caine feroce. Fara sa-si piarda cumpatul, ea a reusit sa calmeze animalul si sa scape nevatamata.
Faima Galinei Karpova a facut inconjurul lumii, fiind multi care cred ca ea poate vorbi cu animalele, cu cei morti, poate citi gandurile si poate chiar localiza obiecte pierdute pe distante mari.
Mai mult decat atat, abilitatile sale au fost atestate cu o diploma de Doctor in Stiinte acordata de catre Academia Rusa de Stiinte Naturale, iar dizertatia sa a avut mare succes la public.
Acum ceva vreme, echipa unui post de televiziune japonez a venit la ea acasa si a dorit ca ea sa faca "o demonstratie", adica sa comunice cu animalele in fata camerelor de luat vederi.
Astfel, japonezii i-au cerut Karpovei sa-si demonstreze talentele la Teatrul Animalelor Durov din Moscova, iar aceasta a fost de acord. Ajunsa acolo, ea s-a uitat sceptica la toate animalele aliniate in fata sa, fiind evident ca acestea, foarte bine dresate sa raspunda la o comanda sau doua, nu erau obisnuite "sa ii intrebe cineva de sanatate".
Povestea cainelui
In final, Karpova s-a oprit langa o cusca in care se aflau trei caini maidanezi, care erau plini de purici. Cei trei fusesera "scosi la pensie", fiind foarte batrani.
Karpova a devenit foarte interesata de unul dintre ei, o "creatura" in varsta de 14 ani. Initial, japonezii au fost foarte dezamagiti de alegerea femeii, pentru ca ea alesese pe cel mai urat animal dintre sutele aflate acolo. Astfel, ei au rugat-o pe Karpova sa se razgandeasca si sa aleaga alt animal pentru experiment, insa ea a fost neinduplecata: "ea (cateaua n.r.) este cea care vrea sa-mi impartaseasca durerile ei".
Potrivit Karpovei, povestea cainelui ar fi cam asa: aceasta a iesit pe scena ani de zile alaturi de dresorul ei, iar intr-o zi acesta a murit. Atunci, cainele ar fi putut sa sfarseasca in mainile hingherilor daca nu era alt dresor, prieten foarte bun cu cel care murise. Cateaua i-ar fi spus Karpovei chiar si numele salvatoarei ei. Noua dresoare avea cam saizeci de ani si statea, in majoritatea timpului, in casa.
Dupa ce a terminat de filmat experimentul, japonezii, meticulosi, au aranjat sa faca un interviu si cu ultima dresoare a cainelui. S-au intalnit cu aceasta si i-au pus cateva intrebari ca sa poata verifica daca ce i-a "comunicat telepatic" animalul Karpovei e adevarat. In final, reporterii au fost stupefiati sa descopere ca povestea animalului se verifica suta la suta.
De vorba
cu Mendeleev
Galina Karpova este increzatoare ca nu exista moartea propriu-zisa. Ea este de parere ca personalitatea unui om, spiritul lui, pleaca spre o alta lume atunci cand persoana respectiva moare. Cealalta lume este inaccesibila pentru majoritatea oamenilor, desi, cei care sunt extrem de sensibili o pot simti.
Karpova a scos pe piata mai multe carti in care a publicat transcrierile unor conversatii ale ei cu personalitati istorice ca Mendeleev si Lenin.
Profesorul Fedor Turenko, membru corespondent al Academiei ruse de Stiinte Naturale, doctor in chimie, a declarat ca: "la cererea mea, Karpova a avut cateva sesiuni de comunicare cu Dimitri Mendeleev. Ea l-a intrebat cateva lucruri, pe care i le spusesem eu inainte. Am formulat in asa fel intrebarile incat acestea sa constituie dovezi clare ca numai Mendeleev insusi ar fi putut raspunde. Acesta ne-a oferit informatii foarte valoroase, iar Karpova a transcris pe hartie termeni din chimie despre care nici nu auzise vreodata pana atunci. Insa pentru mine aveau sens. Ea a reusit sa puna pe hartie patru noi legi fundamentale ale chimiei in timpul conversatiei sale cu Mendeleev, insa ele nu pot fi verificate pentru ca oamenii de stiinta nu accepta modalitatea prin care ele au fost transmise. Mai mult decat atat, Mendeleev a specificat ca toate detaliile legilor sale se afla in scrierile sale, care se afla in Arhivele Academiei ruse de Stiinte, de mai mult de o suta de ani.
Aparent, nimeni nu s-a deranjat sa analizeze aceste hartii pana acum. Mendeleev a mai facut referiri chiar si la publicatii stiintifice din prezent, mentionand chiar si pagini specifice. Am verificat acele publicatii si informatiile s-au dovedit a fi corecte. Mie asta mi-a demonstrat ca totusi, cei disparuti au contact cu lumea reala".
In ajutorul Politiei
In afara faptului ca se pare ca a comunicat cu personalitati istorice, Karpova i-a ajutat si pe politistii rusi. Vara trecuta, ea a ajuns in micutul oras Zvenigivo. Nepotul ei, Serghei, este politist si i-a povestit acesteia ca e foarte obosit, ca are un caz complicat. Karpova i-ar fi raspuns:"te referi la fratricid?", iar acesta i-a confirmat: "da, un barbat si-a ucis fratele... cine poate sa faca asa ceva???".
Atunci, Karpova i-a spus ca-i poate da amanunte despre caz: "victima a fost la fel de vinovata ca si ucigasul. Adica victima ii violase sotia fratelui sau in urma cu ceva ani. Initial, fratele sau nu s-a razbunat, dar a inceput sa-l urasca pe violator. In ziua crimei, violatorul recolta canabis de pe un camp, iar fratele sau a incercat sa-l opreasca. S-au luat la bataie si unul dintre ei a fost ucis", a explicat aceasta.
Intrebata de multe ori in ceea ce priveste abilitatile sale, Galina Karpova nu a putut da nici o explicatie, ci crede ca pentru mintea umana nu exista limite. Desi sunt foarte multi sceptici, ea continua sa aiba sute si mii de fani. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.