Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a admis ieri recursul formulat de FC National in cazul jucatorilor John Wayne Shroj si Abiodun Agunbiade, astfel ca ce doi fotbalisti raman sub contract cu gruparea "bancara". CAF a desfiintat in totalitate Hota
Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a admis ieri recursul formulat de FC National in cazul jucatorilor John Wayne Shroj si Abiodun Agunbiade, astfel ca ce doi fotbalisti raman sub contract cu gruparea "bancara". CAF a desfiintat in totalitate Hotararea nr. 2 din 03.10.2006 a Comisiei pentru Statutul Jucatorului, precum si Decizia nr. 9 din 11.10.2006 a Comisiei de Apel a FRF si, pe fond, a respins cererile formulate de Abiodun si Shroj ca fiind neintemeiate. Decizia CAF este definitiva, irevocabila si executorie. Australianul Shroj si nigerianul Abiodun afirma ca acordurile dintre ei si FC National au expirat la 1 iulie 2006, insa gruparea "bancara" sustine ca acestora li s-au prelungit automat contractele pana in vara anului 2007. Cei doi s-au adresat, in vara, Comisiei pentru Statutul Jucatorului, pentru a deveni liberi de contract. Aceasta a dat dreptate fotbalistilor, la fel si Comisia de Apel, dar CAF a retrimis cazul celor doi spre rejudecare la prima instanta. Apoi, litigiul a urmat acelasi traseu, atat CSJ, cat si Comisia de Apel adoptand hotarari in favoarea fotbalistilor. FC National a facut recurs de fiecare data, iar CAF a decis in final ca Shroj si Abiodun sunt sub contract cu gruparea "bancara". Pe parcursul litigiului, cei doi au dorit sa se transfere la "Poli" Timisoara, echipa cu care s-au pregatit o perioada. Marcel Popescu, impresarul fotbalistilor, a declarat pe 25 octombrie, intr-o conferinta de presa, ca a fost amenintat de directorul de relatii internationale din cadrul FRF, Florin Prunea, ca daca ii va duce pe Shroj si Abiodun la Timisoara, acestia nu vor fi declarati liberi de contract. Dupa aceste afirmatii ale lui Popescu, "Poli" Timisoara a anuntat ca renunta la transferul celor doi jucatori, desi Prunea a dezmintit declaratiile lui Popescu. Presedintele CA al lui FC National, Constantin Iacov, a declarat ca decizia CAF este corecta si va face mult bine fotbalului romanesc. "Odata ce se judeca la sediul FRF, la Mircea Sandu, si nu la LPF, la Dumitru Dragomir, se pot da verdicte si pe acte. La LPF nimeni nu a vrut sa judece dupa acte", a spus Iacov.
M. Popescu: "Au decis doi imbecili!"
Marcel Popescu, impresarul celor doi fotbalisti, a reactionat imediat si a spus ca ii va actiona in justitie, pe cale civila, atat pe arbitrii CAF, Ovidiu Jurca si Bogdan Zaharescu, care au decis ca jucatorii apartin lui FC National, cat si gruparea "bancara". "Este inimaginabil cum cinci comisii sustin ca jucatorii sunt liberi ca pasarea cerului, iar doi indivizi, in spatele carora sta un sistem, spun ca ei au vazut altfel. Vom merge cu cazul mai departe, atat la FIFA, dar si pe cale civila impotriva lui Jurca si Zaharescu. Aici este vorba de fals si uz de fals. Cineva trebuie sa plateasca. Ei sau FC National", a declarat Popescu. Acesta considera ca, prin aceasta decizie, credibilitatea instantelor fotbalului romanesc a fost aruncata in aer. "Acesti doi imbecili au aruncat in aer credibilitatea tuturor instantelor fotbalului romanesc si au terfelit imaginea acestuia pentru care s-a muncit enorm. Cei care au judecat pana acum acest caz se simt jigniti de aceasta ultima decizie. Doi cetateni straini au fost condamnati si executati public", a conchis Popescu.
Razboi total intre Popescu si Iacov
Popescu a mai declarat ieri ca antrenorul Cristiano Bergodi a fost demis de la FC National de presedintele clubului, Constantin Iacov, in urma unui raport inaintat, la cererea FIFA, de tehnicianul italian in privinta situatiei fotbalistului Michael Thwaite. "Bergodi nu mai este antrenor la FC National doarece a fost dat afara de Iacov. Nu a plecat el de buna voie, asa cum s-a spus. Federatia australiana a facut memoriu la FIFA in care reclama faptul ca a pierdut un jucator, pe Thwaite, din motive medicale. Forul mondial, prin federatia italiana, i-a solicitat lui Bergodi un raport in care i s-a cerut sa se specifice bolile de care a suferit fotbalistul. Bergodi a scris in raport ca jucatorul nu a suferit de nici o boala si ca nu l-a folosit pe fotbalist pentru ca acest lucru i-a fost interzis de catre presedintele clubului", a dezvaluit Popescu. "In momentul in care a aflat despre acel raport, Iacov a venit la Bergodi si i-a spus: <<Bai, nenorocitule, cum ai putut sa scrii asa ceva in raport?>> si apoi l-a amenintat ca il da afara", a adaugat Popescu. Contactat de Mediafax, Bergodi, care intre timp a preluat conducerea tehnica a lui CFR Cluj, a confirmat intocmirea raportului, dar a infirmat ca aceasta a fost cauza pentru care a plecat de la carma echipei "bancare": "Informatia este corecta, insa ce am semnat eu a fost, de fapt, o confirmare a faptului ca Thwaite s-a antrenat in perioada ianuarie - iunie 2006. Nu am facut referiri la starea lui de sanatate sau la divergentele dintre jucator si FC National. Nu era treaba mea ca antrenor sa intervin in aceste probleme dintre cele doua parti", a afirmat Bergodi. La randul sau, Iacov a declarat ca nu l-a demis pe Bergodi, deoarece contractul acestuia s-a terminat la finalul editiei de campionat 2005/2006. Oficialul "bancar" il acuza pe Popescu de faptul ca a nenorocit trei jucatori. "Acest personaj sinistru, Marcel Popescu, a nenorocit trei jucatori. El s-a ocupat de Thwaite si l-a nenorocit, iar acum cu Shroj si Abiodun. Mai bine s-ar gandi ca incep sa vina problemele, vin vremuri grele. Popescu are probleme mult mai importante decat sa discute cu mine", a completat Iacov. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.