Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a identificat 14 unitati de invatamant, jumatate din ele gradinite, unde au fost semnalate diverse probleme in asigurarea caldurii. Dupa protestul impotriva frigului din clase, declansat luni si marti d
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a identificat 14 unitati de invatamant, jumatate din ele gradinite, unde au fost semnalate diverse probleme in asigurarea caldurii. Dupa protestul impotriva frigului din clase, declansat luni si marti de elevii din Bistrita, urmat de "mitingul" de miercuri al liceenilor de la Colegiul "I.L. Caragiale" din Bucuresti, Mihail Hardau, ministrul Educatiei si Cercetarii, a cerut inspectoratelor scolare sa-i prezinte urgent situatia incalzirii unitatilor de invatamant. Desi tardiva, decizia sa de a suspenda cursurile in scolile unde nu functioneaza sistemul de incalzire a spalat rusinea ministerului. Ieri, directorii scolilor din Bucuresti care au probleme cu incalzirea au indraznit sa-i prezinte ministrului Hardau situatia. Astfel, in Sectorul 1 sunt trei unitati de invatamant cu probleme: Gradinita Nr. 252 - unde tocmai se inlocuieste centrala termica, Liceul Greco - Catolic "Timotei Cipariu" - inlocuirea caloriferelor, Liceul Bilingv "Miguel de Cervantes" - inlocuirea instalatiei de incalzire. In sectorul 2 sunt probleme la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" - se inlocuieste tronsonul de incalzire, Gradinita Nr. 1 - nu s-a efectuat revizia. In sectorul 3: Gradinita Nr. 232 - de la data de 1 noiembrie au inceput lucrarile de refacere totala a instalatiei de incalzire, Grupul Scolar "Elie Radu" - nu exista caldura in atelierele-scoala, Grupul Scolar Nr. 19 RATB - debit scazut la gaze, motiv pentru care nu poate porni centrala. In sectorul 4: Gradinita Nr. 265 - sistarea furnizarii gazelor din cauza neplatii, Gradinita Nr. 192 - centrala termica nu poate fi pornita. In sectorul 5: Gradinita Nr. 169 - instalatia de incalzire este in revizie. In sectorul 6 sunt probleme la Scoala Nr. 153 - instalatia de incalzire este in revizie, la Scoala Nr. 163 - lucrari de reabilitare totala si Grupul Scolar "Gh. Asachi" - intr-un corp de incalzire nu patrunde agentul termic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.