Consilierul municipal Doru Giugula, cel care l-a introdus in anturajul PSD pe Omar Hayssam, si-a postat pe site informatii eronate in declaratia sa de avere. Contestatar fervent al primarului general, Adriean Videanu, Giugula detine si functia de pre
Consilierul municipal Doru Giugula, cel care l-a introdus in anturajul PSD pe Omar Hayssam, si-a postat pe site informatii eronate in declaratia sa de avere. Contestatar fervent al primarului general, Adriean Videanu, Giugula detine si functia de presedinte al Consiliului de Integritate Morala din PSD Bucuresti. In vechiul mandat de consilier, Giugula era considerat trompeta partidului, fiind cel care promova interesele de grup. Controversatul consilier, fost ofiter USLA, a fost dat afara din Securitate pentru imoralitate. El este unul dintre cei care l-au inlaturat pe Dan Ioan Popescu din functia de sef al PSD Bucuresti si a tipat pentru excluderea coruptilor din partid. Revenind la declaratia sa de avere, in ea nu regasim un imobil proprietate personala. O mica scapare. Mai precis, o vila de 550 mp estimata la un milion de euro, situata in centrul Capitalei - zona Piata Galati, str. Vasile Lascar si care are la parter doua spatii comerciale. In plus, mai detine si un apartament de 125 mp in vecinatatea Hotelului Intercontinental, la fel, omis din declaratia de avere. In actul prezentat oficial apar doar un apartament de 40 mp, o casa de 480 mp si o resedinta de vacanta de 250 mp.
Inscris si pe listele ANL
Trebuie spus ca desi avea locuinta, Doru Giugula s-a inscris si pe listele ANL. Pentru a se improprietari cu o vila cu dobanda subventionata, pe terenuri obtinute gratuit. In declaratia sa de avere mai figureaza un autoturism Land Rover, tablouri in valoare de o suta milioane de lei. Din 1997 are un depozit de 100.000 de euro la BCR, datorii de 176.000 de euro la banci si a castigat anul trecut din activitati independente - conducand un birou de avocatura - 3,1 miliarde de lei si 6000 de euro din cedarea folosintei unor bunuri.
Revenind la relatia sa siriana, consilierul l-a cunoscut, inainte de Revolutie, pe unchiul lui Omar Hayssam, devoalat ca spion sub acoperire. Datorita acestei relatii, cand PSD se afla la putere, Doru Giugula a contribuit la afirmarea in PSD a lui Hayssam, prezentandu-l unor persoane influente din partid, printre care Ristea Priboi. Mai apoi, a intervenit personal pentru protejarea afacerilor sirianului acuzat de terorism. Giugula mai este cunoscut opiniei publice din scandalurile legate de fratii Sile si Nutu Camataru, dar si de relatiile cu Marian Vanghelie. (M.I.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.