Rezerva valutara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a crescut, in luna octombrie, cu 2,416 miliarde de euro, la 21,151 miliarde de euro, in principal ca urmare a incasarii a 2,2 miliarde de euro din privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR). Intra
Rezerva valutara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a crescut, in luna octombrie, cu 2,416 miliarde de euro, la 21,151 miliarde de euro, in principal ca urmare a incasarii a 2,2 miliarde de euro din privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR). Intrarile la rezerva valutara au insumat, in octombrie, 2,645 miliarde de euro, din care 2,209 miliarde de euro din privatizarea BCR, se arata intr-un comunicat al bancii centrale. Alte intrari au reprezentat venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale si cedari de valuta la rezerva statului. Iesirile au totalizat 228,9 milioane de euro, in principal din plata ratelor si dobanzilor scadente la datoria publica externa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor in valuta la unele banci si plata de comisioane bancare. Rezerva de aur s-a mentinut la 104,7 tone si a fost evaluata, in conditiile preturilor internationale, in usoara scadere, la 1,593 miliarde de euro. In consecinta, rezervele internationale ale bancii centrale, care includ atat valute, cat si aur, se situeaza la 22,74 miliarde de euro. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.