Un autogol al lui Nicolita a "ingropat" Steaua la Madrid, desi ros-albastrii au facut miercuri seara un meci foarte bun pe "Santiago Bernabeu" in fata lui Real. Era minutul 71 al meciului cand "Jardel din Ghencea" a comis o gafa galactica: de la 20 d
Un autogol al lui Nicolita a "ingropat" Steaua la Madrid, desi ros-albastrii au facut miercuri seara un meci foarte bun pe "Santiago Bernabeu" in fata lui Real. Era minutul 71 al meciului cand "Jardel din Ghencea" a comis o gafa galactica: de la 20 de metri, fara a fi incomodat de vreun adversar, a vrut sa paseze spre Cernea, iesit in lateral stanga, iar mingea a intrat in poarta goala! A fost momentul in care meciul s-a rupt. Steaua n-a mai contat din acel moment, iar Van Nistelrooy si-a permis luxul de a rata nonsalant un penalty (sut peste poarta) in minutul 73 (tot olandezul fusese agatat in careu de catre Cernea). Pana atunci, Steaua a jucat curajos, a stat in terenul madrilenilor, dar n-a avut decat semiocazii de a marca. "Militarii" au avut si noroc, mai ales la dubla interventie a lui Cernea din prima repriza - a respins incredibil reluarea lui Van Nistelrooy, apoi cu piciorul, de pe linia portii, mingea lovita gresit de Ghionea - dar si la ratarea monumentala a lui I. Helguera - sut peste poarta goala, de la un metru! Una peste alta, Steaua a aratat ca poate face la acest nivel, chiar daca, la Madrid, a prins un Real mult sub ceea ce a aratat la Bucuresti.
Olaroiu a reglat imaginea
Antrenorul stelist Cosmin Olaroiu a declarat ca este pacat ca Steaua a pierdut intr-o astfel de maniera meciul cu Real, dar s-a aratat multumit de faptul ca echipa sa a oferit o alta imagine decat cea din meciul de la Bucuresti. "Nu sunt multe lucruri de spus dupa un astfel de meci, dar cred ca am oferit o alta imagine fata de meciul de la Bucuresti. Am fost mult mai ofensivi, am stapanit jocul in prima repriza, in care am avut multe ocazii, dar am pierdut din cauza unei greseli. Jucatorii mei au facut un meci bun si merita numai felicitari. Nu are importanta cine este vinovat la faza golului. Acum, trebuie sa ne concentram asupra calificarii in Cupa UEFA", a spus Olaroiu, care a mentionat ca Nicolita a fost extrem de afectat dupa meci. "Este insa un tanar jucator de care noi avem nevoie. Coechipierii trebuie sa-l ajute sa uite acest meci", a spus Olaroiu. Acesta s-a aratat impresionat de atmosfera de pe stadion, unde au fost prezenti aproape 20.000 de romani! "Suporterii au fost fantastici, chiar si pentru cei de la Real a fost o surpriza. S-a dovedit inca o data ca Steaua este o echipa iubita. Dar, in aceasta seara a fost multa nesansa, pentru ca jucatorii mei au intrat cu mai mult curaj si determinare. Am jucat la victorie, asa cum jucam intotdeauna", a spus Olaroiu. La randul sau, managerul general al "militarilor", Mihai Stoica, a declarat ca Steaua a fost net superioara in prima repriza a meciului cu Real. "Din pacate, jucatorul care ar fi trebuit sa fie eroul meciului, mai ales ca a avut un penalty clar refuzat (n.r. - oficialul stelist s-a referit la un duel dintre Cannavaro si Nicolita, petrecut in prima repriza la limita careului madrilen), a fost si protagonistul acelui autogol nereusit. Steaua a demonstrat ca ramane singura echipa din Romania care se poate bate cu granzii Europei. In prima repriza am fost net superiori. Ramanem cu satisfactia - e cumplit spus - a tragerilor de timp ale celei mai importante echipe din Europa in fata noastra", a spus Stoica.
Sprijin pentru Banel
Fotbalistii de la Steaua s-au declarat dezamagiti dupa meci, mai ales ca au simtit ca puteau obtine mai mult la Madrid. Toti au tinut insa sa-l consoleze pe Nicolita pentru autogolul care a decis rezultatul final. "Am iesit cu fruntea sus, am facut un meci foarte bun, cu daruire si ambitie. L-am incurajat pe Banel, pentru ca si el ne-a salvat de atatea ori. A plans, normal, a avut un foarte mare ghinion. Cu sansa puteam scoate un egal. Jucatorii Realului ne-au felicitat. Ne-au respectat de la inceput", a spus S. Stancu. Dorin Goian crede ca, daca stelistii erau mai "curajosi" in fata portii, atunci ar fi putut inscrie. "Acesta este fotbalul. Nu i-a reprosat nimeni nimic lui Nicolita. Din contra, l-am sustinut toti in vestiar. Cu putin noroc, puteam scoate un rezultat bun, dar mergem mai departe. Eu zic ca a fost diferenta intre meciul cu Lyon si dubla cu Real. Daca eram mai curajosi in fata portii si marcam macar una din ocaziile avute, era altceva", a afirmat Goian, completat de Petre Marin: "Nicolita trebuie sa treaca peste acest moment. Se mai intampla astfel de lucruri, asta este viata, mergem mai departe. Suntem alaturi de Nicolita. Eram decisi sa intram si sa facem un meci bun, lucru care s-a si intamplat. Am fost mult mai decisi ca la Bucuresti". (MIG)
REAL MADRID - STEAUA 1-0 (0-0)
A marcat: NICOLITA (71a).
Stadion: "Santiago Bernabeu"; spectatori: 80.000.
REAL: Casillas - S. Ramos, Cannavaro, I. Helguera, R. Carlos - Emerson, Diarra (59 Beckham) - Raul, Guti, Robinho (87 Reyes) - Van Nistelrooy (74 Ronaldo). Antrenor: F. Capello.
STEAUA: Cernea - St. Stancu, D. Goian, Ghionea, P. Marin - Nicolita, Paraschiv (79 Lovin), Ov. Petre, Oprita (84 G.Coman) - N. Dica - Val. Badea (79 Thereau). Antrenor: C. Olaroiu.
Cartonase galbene: Ov. Petre (18), Nicolita (37), Cernea (73), D. Goian (75).
Au arbitrat: K. Plautz - M. Mayr, E. Bereuter (toti din Asutria).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.