Grupul de la Cluj, in frunte cu Ioan Rus, sugereaza de pe acum ""schimbarea"" ce va avea loc la Congresul PSD din 10 decembrie: pentru postul lui Geoana il sustine pea€¦ Geoana. Reuniti ieri la Targu-Mures, la lucrarile Consiliului Na

Grupul de la Cluj, in frunte cu Ioan Rus, sugereaza de pe acum ""schimbarea"" ce va avea loc la Congresul PSD din 10 decembrie: pentru postul lui Geoana il sustine pea€¦ Geoana.

Reuniti ieri la Targu-Mures, la lucrarile Consiliului National, pesedistii au decis: Congres extraordinar la 10 decembrie. Pe ordinea de zi, decizii importante: alegerea unei noi conduceri si modificarea Statutului partidului, astfel ca votul dat de Congres pentru presedintele partidului sa legitimeze si ""echipa de background"": vicepresedintii cu care acesta va decide directiile de actiune.

SUSTINERE. Nici nu s-a pus bine problema organizarii Congresului extraordinar, ca au si aparut propuneri de ""schimbare"" a actualei conduceri a partidului. Grupul de la Cluj a iesit la rampa si, prin vocea lui Ioan Rus, a anuntat ca il sustin pentru functia de presedinte al PSD pe Mircea Geoana. ""Si pentru ca sa nu se mai gaseasca vreun nemernic care sa scrie nu stiu ce despre Republica de la Cluj, anunt de pe acum ca il vom sustine pe Mircea Geoana ca presedinte"", a anuntat Rus. El a reluat astfel o sintagma pe care a folosit-o si in urma cu o saptamana, la reuniunea conducerii PSD cu liderii de filiale, cand vorbea despre ""nemernicii care debiteaza nemernicii despre Republica de la Cluj"", aluzie la un editorial al lui Adrian Severin dintr-un cotidian central. In replica, Severin a apreciat ieri ca taria unor formule jignitoare ascunde de obicei lipsa argumentelor.

Desi modificarea Statutului astfel ca presedintele sa poata sa isi aleaga echipa de vicepresedinti ar urma sa fie acceptata - sau nu - de catre programatul Congres din decembrie, conform unor surse din partid citate de Mediafax, Mircea Geoana si-a ales deja echipa cu care se va prezenta la alegerile interne din partid. Pe respectiva lista ar figura numele lui Ioan Rus, Titus Corlatean, Cristian Diaconescu si Mihai Tanasescu.

RENUNTARE. Prezent la Consiliul National, Adrian Nastase a renuntat sa-si mai sustina discursul, explicand ca ideile pe care le pregatise nu se aflau pe ordinea de zi. El a criticat decizia ""luata in graba"" de a organiza alegerile pentru functiile de conducere din partid la Congresul din 10 decembrie. ""Eu as fi vazut alegerile acestea dupa alegerile europene, in asa fel ca alegerile europene sa insemne un test. Intr-o luna, probabil ca vor fi cam aceiasi oameni, regrupati intr-un fel in formule amicale in viitoarea conducere"", a spus Nastase.

RUS, PUS LA COLT DE ILIESCU SI OPRESCU


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.