Liderul UDMR, Marko Bela, si cel al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Laszlo Tökes, au hotarat ieri la Cluj-Napoca sa creeze o platforma comuna, la care sa poata adera si alte asociatii, organizatii si formatiuni

Liderul UDMR, Marko Bela, si cel al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Laszlo Tökes, au hotarat ieri la Cluj-Napoca sa creeze o platforma comuna, la care sa poata adera si alte asociatii, organizatii si formatiuni ale comunitatii maghiare din Romania.

Cei doi au mai hotarat, in cadrul intalnirii pe care au avut-o ieri, ca un grup de lucru comun sa elaboreze un document in care sa se stabileasca dezideratele comune, printre care figureaza si autonomia.

Presedintele CNMT, Laszlo Tökes, a spus ca unitatea obligatorie nu este de ajuns pentru atingerea scopurilor comune, ""nationale, zonale, colective"", ci este nevoie de ceva mai mult. ""Avem nevoie de intelegere intr-un minimum national, avem nevoie de dreptul la dialog in permanenta intre actorii vietii politice civile, bisericesti, ale minisocietatii maghiare din Romania si, mai mult, avem nevoie de unitate totala in scopul atingerii telurilor noastre privind autonomia"", a declarat Tökes.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.