LONDRA (Rador) In virtutea acordului intervenit ieri, care nu mentioneaza anume angajamente legale, guvernul german va plati guvernului britanic toate sumele platite de acesta ca garantie a imprumuturilor austriece si va asigura un serviciu complet a
LONDRA (Rador) In virtutea acordului intervenit ieri, care nu mentioneaza anume angajamente legale, guvernul german va plati guvernului britanic toate sumele platite de acesta ca garantie a imprumuturilor austriece si va asigura un serviciu complet al bonurilor acestor imprumuturi detinute de cetatenii britanici la 1 septembrie a. c.
Pe de alta parte, acordul comercial prevede revizuirea procentajului sumelor in lire sterline provenind din exportul german in Anglia si afectate platii exportului britanic, astfel ca sa permita mentinerea exportului britanic in Germania si Austria la acelas nivel ca in trecut.
Guvernul german a acceptat sa utilizeze in cea mai mare parte proportia acestui procentaj pentru cumpararea marfurilor britanice.
LONDRA (de la corespondentul nostru) - In urma incheierii acordului dintre Germania si Anglia privitor la datoriile Austriei, s'a inregistrat azi la bursa dupa inchidere un hausse extraordinar in valorile germane.
Rentele Dawes s'au urcat de la 51 la 65 de puncte, iar obligatiunile Young de la 3,75 la 50.
ZIUA, 3 noiembrie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.