Lusitanii se indeparteaza

Romania isi pastreaza primul loc in clasamentul coeficientilor pe sezonul
in curs, in schimb a pierdut teren la general
in fata Portugaliei.

Portugalia si-a marit usor avantajul fata de Romania in clasamentul coeficientilor UEFA, in urma disputarii etapei a 4-a din grupele Ligii Campionilor si rundei a doua a grupelor Cupei UEFA. In aceasta saptamana, formatiile portugheze au obtinut in total 1,167 puncte, in timp ce echipele romanesti au acumulat un singur punct. In schimb, Romania a castigat o sutime fata de ocupanta locului opt in topul coeficientilor, Olanda, care a adunat in aceasta runda doar 0,857 puncte.

Citeste si:

Tara clasata pe locul 6 in clasamentul coeficientilor va avea dreptul sa inscrie sase echipe in editia 2008-2009 a cupelor europene, trei in Liga Campionilor si trei in UEFA. Tot sase formatii vor inscrie si ocupantele locurilor 7-8, insa doar doua in Liga si patru in Cupa UEFA. Clasamentul coeficientilor se realizeaza prin impartirea numarului de puncte obtinut in cupele europene de echipele dintr-o tara la numarul de formatii inscrise in competitii la inceputul sezonului.

Pentru o victorie se acorda doua puncte, iar pentru un rezultat de egalitate un punct. In tururile preliminare, punctajul se calculeaza la jumatate. Topul final reprezinta suma punctajelor obtinute in ultimele cinci sezoane.

CLASAMENT