Somajul, criminalitatea, scaderea nivelului de educatie. Toate aceste ""pacate"" ale societatii britanice au fost puse in carca romanilor de catre cotidianul The Sun. Mai nou, publicatia atentioneaza ca romanii ii vor imbolnavi pe britanici de tuberc

Somajul, criminalitatea, scaderea nivelului de educatie. Toate aceste ""pacate"" ale societatii britanice au fost puse in carca romanilor de catre cotidianul The Sun. Mai nou, publicatia atentioneaza ca romanii ii vor imbolnavi pe britanici de tuberculoza.
Scrisesera despre romani cam tot ce se putuse: ca sunt de vina pentru hotia de buzunare, violurile si chiar degradarea sistemului de invatamant din Marea Britanie. Acum, cei de la cotidianul The Sun au gasit un nou motiv ca romanii sa nu fie doriti in Regat - tuberculoza. Tabloidul scrie ca cei 1.500 de straini care sosesc in fiecare zi in Marea Britanie aduc cu ei o serie de boli, inclusiv tuberculoza.

""TULPINA"" ROMANEASCA. ""Expertii se tem ca forme mult mai grave ale bolii vor aparea din cauza imigrantilor din Romania si Turcia"", se mai arata in text, cel mai recent dintr-o campanie fara menajamente declansata impotriva romanilor, fie ca se afla deja in Marea Britanie sau vor alege aceasta tara dupa aderarea de la 1 ianuarie 2007. In editia de joi, The Sun scria ca romanii sunt experti in trafic de persoane si golirea de bancomate. Miercuri, tabloidul atragea atentia asupra cresterii numarului infractorilor din Marea Britanie, dupa aderarea Romaniei la UE.

Imigrantii romani sunt tema de interes si in Olanda. Ministrul Imigratiei, Rita Verdonk, a prezentat un raport potrivit caruia jumatate dintre europenii aflati ilegal in Olanda sunt romani sau bulgari. Numarul imigrantilor ilegali in perioada 1997-2003 a fost estimat la aproximativ 125.000-225.000.

ZIDURI SI SANTURI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.