Luna trecuta, investitiile straine nete (cumparari - vanzari) de titluri cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au fost de 36,6 milioane de euro, de 20 de ori mai mari fata de septembrie, potrivit BVB. ""Este o anumita febra datorata mai ale
Luna trecuta, investitiile straine nete (cumparari - vanzari) de titluri cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au fost de 36,6 milioane de euro, de 20 de ori mai mari fata de septembrie, potrivit BVB.

""Este o anumita febra datorata mai ales aderarii la UE. Romania «se vinde» mult mai bine"", a declarat Marius Plugaru, directorul general al societatii de brokeraj Euroinvest Vision. ""Dincolo de corectiile pe termen scurt, pe termen lung tendinta de crestere este solida. Interesul este atat de mare, incat ies in evidenta si actiuni ale unor companii care de obicei nu starnesc interesul. Se cauta cele legate de constructii si industria alimentara"", completeaza Plugaru. Alte titluri sunt cumparate tocmai din disperare ca nu prea se gaseste vanat de soi in afara de cele cateva vedete si de SIF-uri. ""Si cand se va lista RomTelecom, numai un fond dedicat sectorului IT&C ar cumpara de toti banii actiunile acestui emitent, ceilalti investitori vor cauta sa-si construiasca un portofoliu"", spune Plugaru. In octombrie, persoanele fizice straine au cumparat prin 245 de conturi inregistrate la BVB, in valoare de aproape 10,8 milioane de euro. Persoanele juridice (mai exact, fondurile de investitii) au cumparat titluri de peste 111,6 milioane de euro, cu 34,2 milioane mai mult decat au vandut.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.