Razvan Murgeanu, viceprimar general al Capitalei, a anuntat, ieri, ca peste 500 de utilaje de deszapezire sunt in alerta pentru prima ninsoare, dupa ce prognoza pentru acest sfarsit de saptamana anunta lapovita si ninsoare. "Prognoza de week-end nu e
Razvan Murgeanu, viceprimar general al Capitalei, a anuntat, ieri, ca peste 500 de utilaje de deszapezire sunt in alerta pentru prima ninsoare, dupa ce prognoza pentru acest sfarsit de saptamana anunta lapovita si ninsoare. "Prognoza de week-end nu este de loc fericita. Incepand de maine (astazi, n.red.) vor cadea precipitatii sub forma de lapovita si chiar ninsoare. Am convocat toti operatorii de servicii pentru deszapezire, pentru a pune la punct programul de interventie in caz de ninsoare. Suntem in alerta, pentru a limita efectele unei - cel mai probabil - ninsori in Bucuresti. In sectoarele in care predomina cartierele de blocuri, firmele s-au dotat cu utilaje mai mici, care vor intra pe aleile secundare dintre blocuri, astfel incat deszapezirea sa se faca mai bine si mai complet", a precizat Murgeanu.
Viceprimarul a mai anuntat ca va verifica in teren interventia utilajelor, acestea fiind, in prezent, in buna stare de functionare, iar municipalitatea avand o evidenta exacta a lor. "Avem date cu numerele de inmatriculare ale acestora si le putem depista daca sunt sau nu in trafic. Exista un orar care trebuie respectat, in functie de nevoi, in caz contrar, trecem la sanctiuni", a mai precizat viceprimarul general. Pe de alta parte, el este de parere ca Bucurestiul se blocheza mai ales din cauza traficului rutier. "Bucurestiul se blocheaza nu neaparat din cauza zapezii, ci din cauza traficului. Utilajele au cate patru-cinci metri lungime, iar intr-un trafic aglomerat nu fac fata", a explicat el. Din acest motiv, municipalitatea recomanda bucurestenilor sa foloseasca mijloacele de transport in comun pe timp de ninsoare, iar masinile sa le parcheze pe o singura margine a drumului. "De asemenea, recomandam soferilor bucuresteni sa intre in trafic cu masini pregatite pentru iarna, pentru a evita blocarea circulatiei", a adaugat oficialul muncipal.
Specialistii municipalitatii considera ca vremea inchisa nu va crea mari probleme privind deszapezirea, deoarece terenul, cald inca, nu ar permite depuneri mari de zapada. Se va actiona atent pentru a impiedica producerea poleiului. Comandamentul de deszapezire al municipiului Bucuresti este format din echipaje ale Brigazii de Politie Rutiera, care vor colabora cu Primaria Capitalei si societatile de salubrizare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.