FCU Politehnica Timisoara a anuntat ieri, printr-un comunicat oficial, ca renunta la transferul fotbalistilor John Wayne Srhoj si Agubiade Abiodun (foto dreapta), indiferent de "situatia lor juridica viitoare". "Din anumite declaratii, neinfirmate in
FCU Politehnica Timisoara a anuntat ieri, printr-un comunicat oficial, ca renunta la transferul fotbalistilor John Wayne Srhoj si Agubiade Abiodun (foto dreapta), indiferent de "situatia lor juridica viitoare". "Din anumite declaratii, neinfirmate inca de persoanele in cauza, am luat act ca intentia noastra de a-i legitima pe cei doi intra in contradictie cu interesele unor conducatori ai FRF. Unii dintre acestia s-ar fi exprimat ca jucatorii s-ar fi putut transfera oriunde, mai putin la FCU Politehnica Timisoara. O TEAMA CUMPLITA (n.r. - cu majuscule, in original) ne-a determinat sa renuntam la intentia de a-i legitima pe Shroj si Abiodun, cunoscand efectele devastatoare ale unui astfel de demers impotriva unor potentanti ai FRF", se precizeaza in comunicat. Oficialii timisoreni ii exclud din categoria persoanelor la care se face referire pe presedintele Mircea Sandu si pe directorul general Ionut Lupescu. "Excludem in acest moment din cauza persoana presedintelui Mircea Sandu, fata de care avem dovezi ca nu s-a implicat. Poate si o asemenea atitudine a facut posibil ca FRF sa fie atat de des criticata in ultimul timp de mass-media si nu numai. Poate ca alegerile de anul trecut au adus in functii multi asa-zisi TINERI SI NELINISTITI, exceptia care confirma regula fiind Ionut Lupescu, pe care il percepem ca pe un om serios si onest" se arata in comunicat. Conducerea clubului banatean cere deschiderea unei anchete pentru "demascarea intereselor case se manifesta impotriva FCU Politehnica Timisoara". "Cerem oficial o ancheta a tuturor organelor competente si implicarea lor directa in demascarea intereselor care se manifersta impotriva FCU Politehnica Timisoara. Asemenea atacuri murdare din partea unor oficiali ai fotbalului romanesc impotriva unui club in care se investeste serios nu fac altceva decat sa indeparteze orice posibili alti finantatori de vreo echipa de fotbal". In incheierea comunicatului, oficialii gruparii alb-violete sustin ca in cazul in care nu se vor lua masuri clare "inseamna ca asistam la un act de lasitate sau complicitate" si isi cer scuze fata de persoanele care vor fi afectate de demersul conducerii clubului. Comisia pentru Statutul Jucatorului (CSJ) din cadrul FRF a decis, in sedinta din 3 octombrie, sa-i declare liberi de contract pe fotbalistii lui FC National, Wayne Srhoj si Agunbiade Abiodun. Cei doi sutin ca acordurile dintre ei si FC National au expirat la 1 iulie 2006. In replica, gruparea "bancara" a sustinut ca acestora li s-au prelungit automat contractele pana in anul 2007 si a contestat decizia CSJ.
Marcel Popescu: "Poli e vanata si s-a retras"
Cazul a ajuns la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, care urmeaza sa ia o hotarare definitiva in privinta celor doi. Impresarul fotbalistilor, Marcel Popescu, a declarat pe 25 octombrie, intr-o conferinta de presa, ca a fost amenintat de directorul de relatii internationale din cadrul FRF, Florin Prunea, ca daca ii va duce pe Srhoj si Abiodun la Timisoara, acestia nu vor fi declarati liberi de contract.
Ieri Marcel Popescu a declarat ca decizia lui Poli a fost luata pentru ca oficialii gruparii timisorene s-au convins ca se fac jocuri murdare. "Poli este vanata si s-a retras. Timisoara a facut o revolutie, acolo au murit oameni, iar cei de la Poli nu vor sa mai aiba pe constiinta inca doi straini in aceasta mascarada, directionata de doi indivizi (n.r. - arbitrii care judeca la Curtea de Arbitraj pentru fotbal litigiul dintre jucatorii Srohj si Abiodun, pe de o parte, si FC National pe de alta parte, Ovidiu Jurca si Bogdan Zaharescu)", a precizat Popescu. Impresarul sustine ca decizia de amanare a verdictului reprezinta o executie a celor doi fotbalisti. "Jurca si Zaharescu fac parte din AFAN. Au fost trimisi acolo si li s-a spus: <<impuscati-i>>. A fost o executie publica a doi straini in Romania. Cred ca le-a fost frica si sa ii condamne la moarte, dar nu le-a convenit nici sa ii lase liberi. Cei doi sunt atat de slabi din punct de vedere profesional, incat pot produce o eroare foarte grava", a acuzat Marcel Popescu, anuntand ca va raporta acest caz la FIFA. "Peste putin timp Romania se va face de ras pe plan international. Vom merge la FIFA, unde nu avem cum sa nu castigam. Din pacate se va ajunge iar ca institutiile fotbalistice din Romania sa fie lipsite de credibilitate din cauza unor mascarici. De ce credeti ca Dragomir a facut atata scandal? Pentru ca ia Prunea bani? Nu, ci pentru ca e constient ca va urma un scandal international, solutionat cu sanctiuni si imagine terfelita", a apreciat Popescu. Acesta a fost contrat printr-un comunicat de catre Florin Prunea, care a negat ca le-ar fi spus fotbalistilor sa semneze cu oricine, dar nu cu Poli. "Niciodata nu am afirmat, nici intr-un cadru oficial, nici in unul neoficial, ca jucatorii Wayne Srhoj si Abiodun Agunbiade se pot transfera la orice club, mai putin Poli Timisoara. Nu mi-as permite sa afirm, sa sugerez sau sa gandesc asa ceva si consider toate aceste declaratii ca fiind o minciuna, menita sa atenteze la demnitatea si la imaginea persoanei mele", se arata in comnunicatul semnat de Florin Prunea. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.