Florentin Scaletchi, liderul Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului (OADO), a fost adus ieri-seara la Tribunalul Bucuresti, pentru ca judecatorii sa hotarasca daca il aresteaza sau nu pentru coruptie. El a fost retinut ieri-dimineata i

Florentin Scaletchi, liderul Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului (OADO), a fost adus ieri-seara la Tribunalul Bucuresti, pentru ca judecatorii sa hotarasca daca il aresteaza sau nu pentru coruptie.

El a fost retinut ieri-dimineata in jurul orei 4:00 de procurorii DNA, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea o transa din spaga pe care ar fi cerut-o unei persoane acuzate intr-un dosar penal. Potrivit anchetatorilor, Scaletchi ar fi promis in schimbul a 20.000 de euro ca va interveni pe langa magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru reducerea pedepsei inculpatului, condamnat de instantele inferioare. Traficul de influenta nu este singura fapta de coruptie care a dus la acuzarea sefului OADO. Procurorii DNA il ancheteaza pe Scaletchi si pentru ca in luna octombrie ar fi luat o mita de 7.500 de euro, de la o persoana care ii ceruse eliberarea unei legitimatii antedatate de membru al organizatiei pe care acesta o conducea. Potrivit denuntului, seful OADO ar fi sustinut ca banii ""incasati"" reprezinta taxele necesare eliberarii unui astfel de act. OADO a transmis ieri un comunicat prin care a pledat pentru respectarea prezumtiei de nevinovatie in cazul sefului organizatiei.

NOAPTE GREA. Cercetarea lui Scaletchi nu s-a dovedit deloc usoara. Dupa ce a avut loc flagrantul organizat in biroul inculpatului, anchetatorii au perchezitionat intregul sediu al OADO timp de sapte ore si au ridicat zeci de documente. Abia dupa aceea, Scaletchi a fost dus la DNA pentru audieri, care au durat inca cinci ore. Aseara, inculpatul a fost prezentat in fata unui complet al Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. La ora inchiderii editiei, procesul se afla inca in plina desfasurare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.