Presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului (OADO), Florentin Scaletchi (foto), a fost ridicat, ieri, de procurorii anticoruptie, in urma unei sesizari referitoare la primirea unei sume importante de bani drept mita. Florentin Scalet
Presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului (OADO), Florentin Scaletchi (foto), a fost ridicat, ieri, de procurorii anticoruptie, in urma unei sesizari referitoare la primirea unei sume importante de bani drept mita. Florentin Scaletchi este acuzat ca a pretins unei persoane aproximativ 20.000 de euro pentru a interveni in ajutorul acesteia. Presedintele OADO a invocat chiar si numele unor ofiteri SRI la care ar fi trebuit sa ajunga o parte din bani.
Scaletchi a fost filmat, conform Mediafax, in momentul in care a pretins si primit cei 20.000 de euro. Procurorii s-au deplasat ieri dupa amiaza la sediul Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, unde au perchezitionat atat birourile, cat si masinile institutiei. Procurorii anticoruptie au refuzat sa dea mai multe detalii in legatura cu acest caz.
"Pentru Parlament curat. De ce anume?"
Interesant este ca Florentin Scaletchi ar trebui sa fie, astazi, gazda unui simpozion, organizat de OADO la Parlamentul Romaniei. Potrivit site-ului oficial al organizatiei, care prezinta programul simpozionului de azi pe marginea Legii Lustratiei, Scaletchi ar fi trebuit sa se numere printre vorbitori, urmand sa dezbata subiectul cu tema "Pentru Parlament curat. De ce anume?". Printre cei programati sa vorbeasca in cadrul simpozionului se numara si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Bogdan Olteanu si Nicolae Vacaroiu, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu. De asemenea, la simpozionul organizat de Florentin Scaletchi au fost invitati mai multi politicieni precum Mona Musca, Dan Voiculescu, Mircea Geoana, Lucian Bolcas, Nicu Paun, Norica Nicolai sau Emil Boc.
Candidat la CSM
Florentin Scaletchi este cunoscut prin implicarea sa in diferite actiuni favorabile unor persoane aflate in arest, pentru care facea lobby in numele organizatiei pe care o conduce.
Ultimul caz important in care s-a implicat a fost cel al sirianului Omar Hayssam, arestat pentru terorism. In acest caz, Scaletchi a intervenit pentru a-i facilita acestuia mutarea intr-o celula cu detinuti de aceeasi religie. Presedintele OADO si-a dorit chiar sa ocupe un post in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), candidand pentru a obtine unul dintre cele doua locuri destinate reprezentantilor societatii civile. El a fost insa respins de Senatul Romaniei. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.