Presedintele Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex" i-a acuzat pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca au facut presiuni asupra vamesilor de la Aeroportul International Henri Coanda, retinuti in urma cu ceva tim
Presedintele Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex" i-a acuzat pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca au facut presiuni asupra vamesilor de la Aeroportul International Henri Coanda, retinuti in urma cu ceva timp, pentru a afla informatii despre importurile realizate de fostul prim ministru Adrian Nastase. Concret, Vasile Marica a precizat ca retinerea vamesilor de la Henri Coanda acuzati de luare de mita nu a avut ca scop eradicarea coruptiei din vami. In realitate, tinta a fost Adrian Nastase, procurorii incercand sa afle daca au intrat in tara bunuri destinate fostului premier. "Actiunea de retinere a celor 30 de vamesi a fost strans legata de cazul Zambaccian. Se incearca punerea sub acuzare a lui Nastase si s-a trecut la santajarea vamesilor pentru a spune daca au intrat in tara, prin vama, bunuri pentru fostul premier. Deocamdata, nu pot nominaliza procurorii, dar de ambele cazuri se ocupa aceleasi persoane", a spus presedintele Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex". Vasile Marica a anuntat ca, in perioada urmatoare, se va monitoriza activitatea procurorilor anticoruptie care se ocupa de caz, urmand ca apoi sa se inainteze plangeri la institutiile internationale abilitate.
Reamintim ca mai multi vamesi din Ploiesti si de la Aeroportul International Henri Coanda au fost retinuti in luna septembrie, pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.